1 MIN
ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Φάβα "παντρεμένη" με κάπαρη γιαχνί … Μια συνταγή με ταυτότητα!

Όταν η αυθεντική φάβα, από το ιδιαίτερα γραφικό, ηφαιστειογενές νησί της Σαντορίνης, συναντά την άγρια κυκλαδίτικη κάπαρη, δεν μπορεί παρά να χαρίσει ένα μοναδικό γευστικό σύνολο, που υπόσχεται μεγάλες γαστρονομικές στιγμές. Η φάβα αποτελεί ένα από τα πιο διάσημα ελληνικά όσπρια και προέρχεται από το φυτό λαθούρι. Απαντάται σε πολλές περιοχές της ελληνικής υπαίθρου με διασημότερη το νησί της Σαντορίνης. Το ηφαιστιογενές έδαφός της χαρίζει μοναδικά οργανοληπτικά χαρακτηριστικά στη φάβα, εδώ και 3.500 χρόνια! Η ανταμοιβή για την μοναδικότητα αλλά και την ασυναγώνιστη ποιότητάς της είναι ο χαρακτηρισμός της σαντορινιάς φάβας ως προϊόν Προστατευμένης Ονομασίας Προέλευσης. Χαρακτηρίζεται από έντονο κίτρινο χρώμα, υπόγλυκη γεύση, ξεχωριστή νοστιμιά και υψηλή θρεπτική αξία. Ο παραδοσιακός τρόπος σερβιρίσματος προϋποθέτει και την ύπαρξη της επίσης μοναδικής κάπαρης, όπου τα υπέροχα αρώματα της φάβας «παντρεύονται» με τον αψύ χαρακτήρα της δεύτερης. Τη σαντορινιά κάπαρη τη συναντάμε στις απόκρημνες πλαγιές της Καλντέρας, πάνω στους πετρόχτιστους τοίχους και τις παραδοσιακές πεζούλες του νησιού. Συλλέγεται χειρωνακτικά και διαθέτει έναν ιδιαίτερο χαρακτήρα άρρηκτα συνδεδεμένο με την ελληνική γη και το ελληνικό καλοκαίρι. Δοκιμάστε το συνδυασμό των δύο κυριών και πλημμυρίστε με άρωμα Σαντορίνης το τραπέζι σας! άρθρο από Yoleni's - Αγγελική Παναγοπούλου δείτε τη συνταγή εδώ