Ποιος είναι ο ήχος του κρασιού; Μια μουσική γευσιγνωσία.
Το κρασί δουλεύτηκε με τις αισθήσεις και απολαμβάνεται με αυτές. Κάθε μια έχει το ρόλο της, η όραση για το χρώμα, η όσφρηση για το άρωμα, η γεύση για τη γεύση, η αφή για την αίσθηση στο στόμα και η ακοή; Ποιος είναι αλήθεια ο ήχος του κρασιού; Ο ήχος του είναι η γεύση του που άλλοτε είναι στυφή και βαρύτονη, άλλοτε όξινη και υψίτονη κι άλλοτε γλυκιά με ένα απαλό συνεχόμενο ήχο να τη συνοδεύει.
Η πρώτη προσέγγιση συναισθησίας (γεύσης- ακοής) κρασιού στην Ελλάδα με πρωτότυπη μουσική, πραγματοποιείται στο Μεσάρμι tasting Crete, ένα χώρο γευσιγνωσίας στο Χουδέτσι χωριό του Νομού Ηρακλείου. Στη μουσική αυτή γευσιγνωσία κρασιού, παρουσιάζεται με διαδραστικό τρόπο η σχέση που συνδέει τη γεύση με την ακοή, χρησιμοποιώντας σαν βάση έξι κρασιά κρητικών οινοποιείων και δημιουργώντας πάνω στα γευστικά χαρακτηριστικά τους έξι μουσικούς αυτοσχεδιασμούς.
Την οινολογική προσέγγιση ανέλαβε η οινολόγος Βασιλάκη Στέλλα, ιδιοκτήτρια στο Μεσάρμι και τους μουσικούς αυτοσχεδιασμούς οι μουσικοί Ross Daly, Κέλλυ Θωμά, Νίκος Βογιατζάκης, Σοφία Ευκλείδου και Ταξιάρχης Γεωργούλης.
Ο "ήχος του κρασιού" ταξίδεψε με ζωντανή μουσική στις πόλεις της Κρήτης, τον περασμένο Φεβρουάριο και Μάρτιο, παρουσιάζοντας στο κοινό τη σχέση της γεύσης και της ακοής, με γευσιγνωσία και ζωντανή μουσική.
άρθρο από cretazine.com