Ξεφλουδίζουμε τις πατάτες, τις ξεπλένουμε και αν είναι μικρές τις κόβουμε στα τέσσερα.
Ρίχνουμε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα φαρδιά, για να πατούν όλα τα υλικά, και ροδίζουμε τις πατάτες.
Βάζουμε το σκόρδο και το ψάρι, κομμένο σε κομμάτια και το τοποθετούμε στα κενά από τις πατάτες.
Ρίχνουμε νερό και αφήνουμε το φαγητό να ψηθεί.
Αλατοπιπερώνουμε και σβήνουμε τη φωτιά.
Ρίχνουμε όσο χυμό λεμονιού μας αρέσει, κουνάμε την κατσαρόλα να πάει παντού, βράζουμε λίγο να δέσει η σάλτσα και το φαγητό μας είναι έτοιμο για σερβίρισμα.