Αναζήτηση
Χάρτης
Επιλογή χρώματος
Προσβασιμότητα

Ψάρι Μπιάνκο

A plate of fish with lemon slices and herbs, accompanied by a glass of white wine, placed on a table with a striped cloth next to a wooden chair.
A plate of fish with lemon slices and herbs, accompanied by a glass of white wine, placed on a table with a striped cloth next to a wooden chair.

Υλικά

  • 1 κιλό άσπρο ψάρι (μπακαλιάρο, καπόνια, κέφαλο) καθαρισμένο
  • 3 μέτριες πατάτες, περίπου 600 γρ.
  • ½ ποτήρι (90 ml) ελαιόλαδο
  • 4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 2 κουταλάκια (16 γρ.) αλάτι
  • άσπρο πιπέρι
  • λίγο χυμό λεμονιού

Εκτέλεση

  1. Ξεπλένουμε το ψάρι και το αφήνουμε να στραγγίξει.
  2. Ξεφλουδίζουμε τις πατάτες, τις ξεπλένουμε και αν είναι μικρές τις κόβουμε στα τέσσερα.
  3. Ρίχνουμε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα φαρδιά, για να πατούν όλα τα υλικά, και ροδίζουμε τις πατάτες.
  4. Βάζουμε το σκόρδο και το ψάρι, κομμένο σε κομμάτια και το τοποθετούμε στα κενά από τις πατάτες.
  5. Ρίχνουμε νερό και αφήνουμε το φαγητό να ψηθεί.
  6. Αλατοπιπερώνουμε και σβήνουμε τη φωτιά.
  7. Ρίχνουμε όσο χυμό λεμονιού μας αρέσει, κουνάμε την κατσαρόλα να πάει παντού, βράζουμε λίγο να δέσει η σάλτσα και το φαγητό μας είναι έτοιμο για σερβίρισμα.

ΆΝΤΖΕΛΑ ΓΚΕΡΈΚΟΥ