Αναζήτηση
Χάρτης
Επιλογή χρώματος
Προσβασιμότητα

Τα Μελομακάρονα της Μαμάς

πιάτο με πολλά μελομακάρονα με τριμμένο καρύδι
πιάτο με πολλά μελομακάρονα με τριμμένο καρύδι
1Ω:30’

Υλικά

  • 3 φλιτζάνια ελαιόλαδο καλής ποιότητας
  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη
  • ½ φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού
  • ½ φλιτζάνι κονιάκ
  • 1 κουταλιά κανελογαρύφαλλα
  • 2 κουταλάκια μπέικιν
  • 6 φλυτζάνια αλεύρι (και όσο ακόμη πάρει)

Σιρόπι

  • 1 φλιτζάνι μέλι
  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 1 φλιτζάνι νερό

Γαρνίρισμα

  • καρύδια ψιλοκοπανισμένα
  • κανέλα

Εκτέλεση

  1. Χτυπάμε το λάδι, το κονιάκ, το πορτοκάλι , τα κανελογαρύφαλλα και τη ζάχαρη.
  2. Όταν δουλευτεί καλά ρίχνουμε 2 φλιτζάνια αλεύρι κοσκινισμένα με το μπέικιν.
  3. Προσθέτουμε και το υπόλοιπο αλεύρι μέχρι να γίνει η ζύμη κανονική και να πλάθονται τα μελομακάρονα.
  4. Τα πλάθουμε σε μικρά καρυδάκια και τα πατάμε λίγο με ένα πιρούνι.
  5. Ψήνουμε σε αλάδωτο ταψί σε μέτριο φούρνο (150 οC αέρα) για ½ ώρα.
  6. Βράζουμε το σιρόπι, αφαιρούμε τον αφρό, και ρίχνουμε μερικά μελομακάρονα να σιγοβράσουν για 3-4'.
  7. Τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα, τα τοποθετούμε σε πλατιά πιατέλα και τα πασπαλίζουμε με τα καρύδια και την κανέλα.