1 μέτριο ξερό κρεμμύδι (τριμμένο ή πολύ ψιλοκομμένο)
1 καρότο ψιλοτριμμένο
2-3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
150 γρ. ρύζι Καρολίνα ή γλασέ
2 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο
2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Λίγο αλεύρι για τους κεφτέδες
Για τη σούπα
1 ½ λίτρα νερό
2 φύλλα δάφνης
4 κ.σ. ελαιόλαδο
1 καρότο σε μικρά καρέ
1 πατάτα σε μικρά καρέ
Για το αυγολέμονο
2 αυγά
2 μέτρια λεμόνια
1 κ.σ. κορν φλαουρ
Εκτέλεση
Σε μπολ, βάζουμε τα υλικά για τα γιουβαρλάκια μας και ζυμώνουμε πολύ καλά τα υλικά. Αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο για περίπου 15 λεπτά για να δέσει.
Πλάθουμε μικρές μπαλίτσες σε μέγεθος καρυδιού ή και μεγαλύτερες κατά προτίμηση, και τις αραδιάζουμε σε δίσκο.
Σε μεγάλη κατσαρόλα προσθέτουμε το νερό και μόλις πάρει βράση προσθέτουμε τα κομμένα σε κυβάκια λαχανικά (προαιρετικά) και τα φύλλα δάφνης με το λάδι.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα όλα τα γιουβαρλάκια αφού τα περάσουμε από λίγο αλεύρι, αλατίζουμε, σκεπάζουμε το φαγητό και σιγοβράζουμε για 30-40 λεπτά.
Για το αυγολέμονο, σε μπολ διαλύουμε το χυμό λεμόνι με το κορν φλάουρ. Σε άλλο μπολ χτυπάμε με σύρμα τα ασπράδια σε ελαφριά μαρέγκα, προσθέτουμε τους κρόκους και έπειτα το μείγμα με το λεμόνι. Προσθέτουμε σιγά σιγά με τη κουτάλα ζωμό από τη σούπα μέσα στο μπολ ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να ζεσταθεί το μείγμα μας αρκετά.
Προσθέτουμε το αυγολέμονο στη σούπα μας και ανακινούμε ελαφρώς τη κατσαρόλα για να απλωθεί παντού.
Σερβίρουμε με ζεστό ψωμάκι και φέτα. Καλή σας όρεξη!