Αναζήτηση
Χάρτης
Επιλογή χρώματος
Προσβασιμότητα
3 MIN
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Νύμφες του Φωτός

Ποια ήταν η έμπνευση της ιδέας για τη δημιουργία αυτού του video; Θα μας εξηγήσετε ποιο είναι το μήνυμα πίσω από αυτό;

Το φως και η ενέργεια. Δύο πολύ δυνατά συστατικά, το φως και η απλότητά που μπορεί να έχει ήταν μέρος της έμπνευσής μας για αυτό το video. Το φως όμως είναι και αυτό που εξωτερικεύει και αναδεικνύει την ενέργεια ενός χώρου ή ενός τοπίου στη συγκεκριμένη περίπτωση.

Θέλαμε να μεταφέρουμε στον κόσμο ένα μήνυμα μέσω της εικόνας. Ότι η ηρεμία ενός καθαρού φυσικού τοπίου αποδίδει μία απίστευτα τρομερή ενέργεια την οποία πρέπει όχι μόνο να ακούσουμε αλλά και να σεβαστούμε. Επιθυμία μας λοιπόν ήταν να οπτικοποιήσουμε αυτή την ιδιαίτερη ενέργεια του Σαρακήνικου.

Τέλος, μέρος του “οράματος” που είχαμε, σε αυτό οφείλεται και η ονομασία του video, ήταν οι νύμφες. Οι νύμφες από την ελληνική μυθολογία ήταν πλάσματα της φύσης γινόντουσαν ένα με αυτή καθώς αποτελούσαν κομμάτι της. Έτσι βλέποντας και εμείς το τοπίο του Σαρακήνικου ονειρευτήκαμε τις δικές του νύμφες, της Νύμφες του Φωτός.

Take a look at the video itself:

Nymphs of Light - VK Leading Light.mp4 from VK Leading Light on Vimeo.

 

Τι σας προσέλκυσε στο νησί της Μήλου και τι σας ενέπνευσε ώστε να "αιχμαλωτίσετε" την ομορφιά του Σαρακήνικου;

Το γυμνό σεληνιακό τοπίο του Σαρακήνικου είναι προκλητικό από μόνο του. Αν προσθέσεις και τις αντιθέσεις του λευκού και του μαύρου αλλά και την ιστορία που λέει ότι οι Σαρακηνοί πειρατές είχαν ως ορμητήριο και καταφύγιο το σημερινό Σαρακήνικο (από εκεί προέρχεται και το όνομα), δεν χρειάζεσαι κάτι παραπάνω!

Ένα λευκό και ιδιαίτερο τοπίο που κατά πλειοψηφία το βλέπουμε στο φως της μέρας, μας προκάλεσε στο να κάνουμε μία νυχτερινή λήψη για πρώτη φορά με εγκατάσταση τεχνητου φωτός ώστε να αποδώσουμε την πραγματική και βαθύτερη ομορφιά και ενέργεια του Σαρακήνικου.


Σχεδιάζετε τη δημιουργία κάποιου άλλου αντίστοιχου
video;
Ναι φυσικά και σχεδιάζουμε κάτι αντίστοιχο σε ένα τελείως διαφορετικό φυσικό τοπίο. Έχουμε ήδη στο νου μας μία τοποθεσία που δεν είναι το ίδιο προσβάσιμη με το Σαρακήνικο, έχει όμως μία δική της μαγεία και μία διαφορετική δυναμική.

Σε κάθε περίπτωση όμως θα είναι πάλι ένα αγνό φυσικό τοπίο. Μας αρέσει πολύ να συνδυάζουμε τη φύση με το φως και να αναδεικνύουμε το χώρο με τον ωραιότερο τρόπο χωρίς να είμαστε παρεμβατικοί.


Ποιά ήταν η διάρκεια των γυρισμάτων;

Η διάρκεια των γυρισμάτων ήταν 3 μέρες. Πηγαίναμε στο Σαρακήνικο σχεδόν από το μεσημέρι για να μπορέσουμε να ετοιμάσουμε όλο το σκηνικό και να γίνουν οι σχετικές πρόβες. Λίγο πριν τη δύση του ηλίου ξεκινούσαν τα γυρίσματα και έτσι είχαμε το αποτέλεσμα που βλέπετε.

Αισθανθήκατε σαν να βρίσκεστε στο φεγγάρι κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων στην παραλία; (Πολλοί παρομοιάζουν το τοπίο του Σαρακήνικου ως σεληνιακό).

Ένας από τους βασικούς λόγους που επιλέξαμε το Σαρακήνικο για αυτό το project είναι ακριβώς το ότι μοιάζει με σεληνιακό τοπίο. Ειδικά όταν βρίσκεσαι εκεί την ώρα που πέφτει το φως, το τοπίο μοιάζει όλο και περισσότερο με σεληνιακό. Αυτή ήταν και η αίσθηση όλων των μελών της ομάδας για το διάστημα που βρισκόμασταν εκεί για τα γυρίσματα. Μεταφέρεσαι αυτόματα σε ένα άλλο μέρος, μακριά από τα συνηθισμένα, κάτι πραγματικά μαγικό που απολαύσαμε όλοι κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων. Μοναδικός πρωταγωνιστής, το Σαρακήνικο με το σεληνιακο του τοπίο και εμείς σιωπηλοί θεατές.

VK LEADING LIGHT | Website