Αναζήτηση
Χάρτης
Επιλογή χρώματος
Προσβασιμότητα
Πέτρινος δρόμος του χωριού ανάμεσα στα πέτρινα παραδοσιακά σπίτια

Παλαιός Άγιος Αθανάσιος

ΤΩΡΑ 18 °C

Ο καιρός για τις επόμενες 5 ημέρες

  • ΠΑΡ 29 °C
  • ΣΑΒ 31 °C
  • ΚΥΡ 32 °C
  • ΔΕΥ 33 °C
  • ΤΡΙ 33 °C

Μέσες τιμές 2010-2019

Πηγή: Μετεωρολογικοί σταθμοί Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr

Ο κοσμικός οικισμός της Μακεδονίας

Στους πρόποδες του όρους Βόρας και σε 1.200 μέτρα υψόμετρο, ένας κουκλίστικος, παραδοσιακός οικισμός κρατά τα σκήπτρα του χειμερινού τουρισμού της Βόρειας Ελλάδας. Ο Παλαιός Άγιος Αθανάσιος ή Τσέγανη, όπως ονομαζόταν παλαιότερα, χρωστά τη φήμη και τη ραγδαία τουριστική ανάπτυξή του στο χιονοδρομικό κέντρο Καϊμάκτσαλαν.

Κάθε χειμώνα -και ιδίως τις ημέρες των γιορτών- το χωριό αποτελεί ένα πρώτης τάξεως ορμητήριο για σκι αλλά και άλλες δραστηριότητες όπως πεζοπορία, ιππασία, ορειβασία. Όταν ο καιρός το επιτρέπει η κωπηλασία στη λίμνη Βεγορίτιδα είναι μια μοναδική εμπειρία. Τα πέτρινα σοκάκια του, σημείο συνάντησης κοσμικών και μη, οδηγούν σε κατοικίες αναπαλαιωμένες σύμφωνα με τη ντόπια αρχιτεκτονική, όμορφους ξενώνες, γραφικά μαγαζιά αλλά και νυχτερινά στέκια για έντονη διασκέδαση μέχρι πρωίας!

Στην άκρη του οικισμού βρίσκεται η εκκλησία της Αναλήψεως (17ος αιώνας) διακοσμημένη με εικόνες βυζαντινής τεχνοτροπίας. Εντυπωσιακό είναι και το ξωκλήσι του Αγίου Γεωργίου, όπου πέντε δέντρα ενώνονται και μοιάζουν να σχηματίζουν ένα ανθρώπινο σώμα.
ME IX
Από Αθήνα μέσω ΠΑΘΕ(Αθήνα-Θεσ/νίκη), και συνεχίζετε μέσω Επ.Οδού Αλεξάνδρειας-Γιαννιτσών,η διαδρομή είναι 6,5 ώρες.Από Θεσσαλονίκη μέσω Εγνατίας Οδού καιη διαδρομή διαρκεί 2 ώρές περίπου.

Άλλοι προορισμοί

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ