ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑ
Κολοκυθοκεφτέδες
45’
Υλικά
Τι χρειάζεστε:
- 1 κιλό κολοκυθάκια
- 250 γρ.φέτα τριμμένη
- 2 αβγά
- 1 φλιτζάνι του τσαγιού φρυγανιά τριμμένη
- Ψιλοκομμένος μαϊντανός
- 1 φλιτζάνι του τσαγιού αλεύρι
- αλάτι
- πιπέρι
- ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Εκτέλεση
- Πλένουμε καλά τα κολοκυθάκια και τα τρίβουμε στον τρίφτη.
- Τα βάζουμε σε σουρωτήρι και τα αλατίζουμε, ώστε να βγάλουν όλα τα υγρά.
- Αφήνουμε για μια ώρα περίπου μέχρι να στραγγίξουν καλά, στύβουμε το μίγμα με τα χέρια και το τοποθετούμε σε βαθύ μπολ.
- Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνουμε ελαφρά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα.
- Πλάθουμε τους κολοκυθοκεφτέδες σε μπαλίτσες, τους πιέζουμε στο κέντρο ώστε να γίνουν πιο πλακουτσωτοί και τους τηγανίζουμε σε καυτό ελαιόλαδο.