Αναζήτηση
Χάρτης
Επιλογή χρώματος
Προσβασιμότητα
ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑ

Κολοκυθοκεφτέδες

45’

Υλικά

Τι χρειάζεστε:

  • 1 κιλό κολοκυθάκια
  • 250 γρ.φέτα τριμμένη
  • 2 αβγά
  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού φρυγανιά τριμμένη
  • Ψιλοκομμένος μαϊντανός
  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού αλεύρι
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Εκτέλεση

  1. Πλένουμε καλά τα κολοκυθάκια και τα τρίβουμε στον τρίφτη.
  2. Τα βάζουμε σε σουρωτήρι και τα αλατίζουμε, ώστε να βγάλουν όλα τα υγρά.
  3. Αφήνουμε για μια ώρα περίπου μέχρι να στραγγίξουν καλά, στύβουμε το μίγμα με τα χέρια και το τοποθετούμε σε βαθύ μπολ.
  4. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνουμε ελαφρά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα.
  5. Πλάθουμε τους κολοκυθοκεφτέδες σε μπαλίτσες, τους πιέζουμε στο κέντρο ώστε να γίνουν πιο πλακουτσωτοί και τους τηγανίζουμε σε καυτό ελαιόλαδο.