ΡΟΔΟΣ
Πιταρούδια
Υλικά
Τι χρειάζεστε:
- 250γρ ξερά ρεβίθια
- 1/2 φλιτζάνι κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 1 μέτρια ντομάτα τριμμένη
- 1/4 φλιτζάνι φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο
- 1 κοφτή κουτ. σούπας κύμινο
- Αλάτι και φρεσκοτριμένο πιπέρι
- 2-3 κουτ. σούπας αλεύρι (για όλες τις χρήσεις)
- ¾ -1 φλιτζάνι αλεύρι για πασπάλισμα
- Λάδι για το τηγάνισμα
Εκτέλεση
- Μουλιάζετε τα ρεβίθια για 8 ώρες ή όλο το βράδυ. Στραγγίζετε και σιγοβράζετε τα ρεβίθια με πολύ νερό μέχρι να μαλακώσουν.
- Αλέθετε τα ρεβίθια μέχρι να γίνoουν ένα σφιχτό μείγμα.
- Προσθέτετε στο μείγμα τα κρεμμύδια, την ντομάτα, το δυόσμο, το κύμινο, το αλάτι και το πιπέρι.
- Προσθέτετε το αλεύρι μέχρι να γίνει μια σφιχτή ζύμη που να πλάθετε σε μικρά μπαλάκια. Ρίχνετε το υπόλοιπο αλεύρι σε μια μεγάλη πιατέλα.
- Παίρνετε περίπου δύο κουταλιές της σούπας κάθε φορά από τη ζύμη και πλάθετε πλατιά μπαλάκια. Αλευρώνετε τα πιταρούδια στην πιατέλα με το αλεύρι.
- Ζεσταίνετε το λάδι σε τηγάνι με βαρύ πάτο, σε μεσαία φωτιά.
- Τηγανίζετε μέχρι να ροδίσουν και από τις δυο πλευρές (2-4 λεπτά).
- Βγάζετε τα κεφτεδάκια από το λάδι και βάλτε τα πάνω σε χαρτί κουζίνας για να στραγγίξουν. Συνεχίστε μέχρι να τηγανιστούν όλα τα πιταρούδια. Συμπληρώστε λάδι στο τηγάνι αν χρειαστεί.