Search
Map
Choose skin
ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑ

Μαγειρίτσα με μανιτάρια

Υλικά

Τι χρειάζεστε:

  • 500 γρ λευκά μανιτάρια
  • 2 ματσάκια φρέσκα κρεμμυδάκια (περίπου 10 κρεμμυδάκια συνολικά)
  • 400 γρ σπανάκι
  • ½ ματσάκι άνηθο
  • ½ ματσάκι μάραθο
  • ½ κρασοπότηρο λευκό κρασί
  • 100 γρ καστανό ρύζι
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 λίτρο νερό
  • Αλάτι και πιπέρι

Για το Αυγολέμονο

  • 2 κρόκοι αυγών
  • ½ κούπα φρέσκο χυμό λεμονιού (σουρωμένο)
  • 2 κ.σ. νισεστέ

Εκτέλεση

  1. Ψιλοκόβουμε τα μανιτάρια, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το μάραθο, τον άνηθο και το σπανάκι.
  2. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι και το αφήνουμε σε μέτρια φωτιά. Μόλις ζεσταθεί τσιγαρίζουμε τα κρεμμυδάκια μέχρι να μαλακώσουν.
  3. Προσθέτουμε το ρύζι και σωτάρουμε για 5 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς. Εάν χρειάζεται, προσθέτουμε λίγο λάδι ακόμα.
  4. Στη συνέχεια ρίχνουμε τα μανιτάρια και τσιγαρίζουμε για άλλα 5 λεπτά. Σβήνουμε με το κρασί και αλατοπιπερώνουμε. Μόλις εξατμιστούν τα υγρά προσθέτουμε το νερό, τον άνηθο και τον μάραθο και αφήνουμε να βράσουν για περίπου 20 λεπτά σε χαμηλή φωτιά.
  5. Προσθέτουμε το σπανάκι και, αν χρειάζεται, λίγο ζεστό νερό. Το αφήνουμε για άλλα 5 λεπτά να σιγοβράσει. Σε ένα μπολ χτυπάμε με σύρμα τους κρόκους, το χυμό λεμονιού και το νισεστέ.
  6. Προσθέτουμε στο αυγολέμονο σταδιακά κουταλιές από το ζουμί της μαγειρίτσας μας ανακατεύοντας συνεχώς για να μη σβολιάσει. Στη συνέχεια ρίχνουμε το μείγμα πίσω στη μαγειρίτσα μας.
  7. Ελέγχουμε το αλατοπίπερο και αφήνουμε να πάρει μια τελευταία βράση.
  8. Η Ομάδα του Visit Greece σας εύχεται Καλό Πάσχα!