ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑ
Μαγειρίτσα με μανιτάρια
6
ΑΤΟΜΑ
45’
Υλικά
Τι χρειάζεστε:
- 500 γρ λευκά μανιτάρια
- 2 ματσάκια φρέσκα κρεμμυδάκια (περίπου 10 κρεμμυδάκια συνολικά)
- 400 γρ σπανάκι
- ½ ματσάκι άνηθο
- ½ ματσάκι μάραθο
- ½ κρασοπότηρο λευκό κρασί
- 100 γρ καστανό ρύζι
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 λίτρο νερό
- Αλάτι και πιπέρι
Για το Αυγολέμονο
- 2 κρόκοι αυγών
- ½ κούπα φρέσκο χυμό λεμονιού (σουρωμένο)
- 2 κ.σ. νισεστέ
Εκτέλεση
- Ψιλοκόβουμε τα μανιτάρια, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το μάραθο, τον άνηθο και το σπανάκι.
- Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι και το αφήνουμε σε μέτρια φωτιά. Μόλις ζεσταθεί τσιγαρίζουμε τα κρεμμυδάκια μέχρι να μαλακώσουν.
- Προσθέτουμε το ρύζι και σωτάρουμε για 5 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς. Εάν χρειάζεται, προσθέτουμε λίγο λάδι ακόμα.
- Στη συνέχεια ρίχνουμε τα μανιτάρια και τσιγαρίζουμε για άλλα 5 λεπτά. Σβήνουμε με το κρασί και αλατοπιπερώνουμε. Μόλις εξατμιστούν τα υγρά προσθέτουμε το νερό, τον άνηθο και τον μάραθο και αφήνουμε να βράσουν για περίπου 20 λεπτά σε χαμηλή φωτιά.
- Προσθέτουμε το σπανάκι και, αν χρειάζεται, λίγο ζεστό νερό. Το αφήνουμε για άλλα 5 λεπτά να σιγοβράσει.
Σε ένα μπολ χτυπάμε με σύρμα τους κρόκους, το χυμό λεμονιού και το νισεστέ.
- Προσθέτουμε στο αυγολέμονο σταδιακά κουταλιές από το ζουμί της μαγειρίτσας μας ανακατεύοντας συνεχώς για να μη σβολιάσει. Στη συνέχεια ρίχνουμε το μείγμα πίσω στη μαγειρίτσα μας.
- Ελέγχουμε το αλατοπίπερο και αφήνουμε να πάρει μια τελευταία βράση.
- Η Ομάδα του Visit Greece σας εύχεται Καλό Πάσχα!