Search
Map
Choose skin
ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑ

Μελομακάρονα

Υλικά

Για τη ζύμη:

  • 2 φλιτζάνια ελαιόλαδο
  • 3/4 φλιτζανιού ζάχαρη
  • 3/4 φλιτζανιού χυμό πορτοκαλιού
  • 1/4 φλιτζανιού κονιάκ
  • 7-8 φλιτζάνια κοσκινισμένο αλεύρι
  • 2 κουταλάκια γλυκού baking powder
  • 1 κουταλάκι γλυκού σόδα

Για το σιρόπι:

  • 2 φλιτζάνια μέλι
  • 2 φλιτζάνια ζάχαρη
  • 2 φλιτζάνια νερό
  • 1 ξυλάκι κανέλας
  • φλούδα πορτοκαλιού

Εκτέλεση

  1. Χτυπήστε μαζί τα 4 πρώτα υλικά. Κοσκινίστε το αλεύρι, το baking powder και τη σόδα 3 φορές. Προσθέστε το μείγμα των κοσκινισμένων υλικών στο μείγμα με το λάδι και ανακατέψτε καλά.
  2. Ξεχωρίστε μικρές ποσότητες (μεγέθους αυγού) από τη ζύμη που θα προκύψει και δώστε τους μακρόστενο σχήμα. Τοποθετήστε τα σε χαρτί ψησίματος και ψήστε τα σε μέτριο φούρνο για 30 λεπτά.
  3. Βράστε τα υλικά για το σιρόπι για 5 λεπτά. Αφήστε το σιρόπι να κρυώσει.
  4. Βάλτε τα μελομακάρονα στο κρυο σιρόπι όσο είναι ακόμα ζεστά για 15-20 δευτερόλεπτα.
  5. Βγάλτε τα από το σιρόπι και τοποθετήστε τα σε μία πιατέλα. Πασπαλίστε από πάνω τους μέλι, κομματιασμένα καρύδια και κανέλα.
  6. Η συνταγή είναι για 40 κομμάτια περίπου. Καλά Χριστούγεννα!