ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑ
Μελομακάρονα
40
PIECES
Υλικά
Για τη ζύμη:
- 2 φλιτζάνια ελαιόλαδο
- 3/4 φλιτζανιού ζάχαρη
- 3/4 φλιτζανιού χυμό πορτοκαλιού
- 1/4 φλιτζανιού κονιάκ
- 7-8 φλιτζάνια κοσκινισμένο αλεύρι
- 2 κουταλάκια γλυκού baking powder
- 1 κουταλάκι γλυκού σόδα
Για το σιρόπι:
- 2 φλιτζάνια μέλι
- 2 φλιτζάνια ζάχαρη
- 2 φλιτζάνια νερό
- 1 ξυλάκι κανέλας
- φλούδα πορτοκαλιού
Εκτέλεση
- Χτυπήστε μαζί τα 4 πρώτα υλικά. Κοσκινίστε το αλεύρι, το baking powder και τη σόδα 3 φορές. Προσθέστε το μείγμα των κοσκινισμένων υλικών στο μείγμα με το λάδι και ανακατέψτε καλά.
- Ξεχωρίστε μικρές ποσότητες (μεγέθους αυγού) από τη ζύμη που θα προκύψει και δώστε τους μακρόστενο σχήμα. Τοποθετήστε τα σε χαρτί ψησίματος και ψήστε τα σε μέτριο φούρνο για 30 λεπτά.
- Βράστε τα υλικά για το σιρόπι για 5 λεπτά. Αφήστε το σιρόπι να κρυώσει.
- Βάλτε τα μελομακάρονα στο κρυο σιρόπι όσο είναι ακόμα ζεστά για 15-20 δευτερόλεπτα.
- Βγάλτε τα από το σιρόπι και τοποθετήστε τα σε μία πιατέλα. Πασπαλίστε από πάνω τους μέλι, κομματιασμένα καρύδια και κανέλα.
- Καλά Χριστούγεννα!