ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑ
Λουκουμάδες
10
ΑΤΟΜΑ
30’
Υλικά
Τι χρειάζεστε:
- ½ κιλό αλεύρι
- 1 φακελάκι μαγιά
- 1 φλιτζάνι του τσαγιού νερό χλιαρό
- 1 πρέζα ζάχαρη
- 1 πρέζα αλάτι
- Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
- Μέλι
- Κανέλα σε σκόνη
- Σουσάμι
Εκτέλεση
- Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το αλάτι και ανακατεύουμε καλά.
- Προσθέτουμε λίγο - λίγο το νερό, όπου έχουμε διαλύσει μέσα τη μαγιά. Ανακατεύουμε καλά το μείγμα μέχρι να γίνει παχύρρευστος χυλός.
- Σκεπάζουμε με πετσέτα και αφήνουμε τη ζύμη να «ξεκουραστεί» μέχρι να κάνει φουσκάλες.
- Ζεσταίνουμε καλά το λάδι σε βαθύ κατσαρολάκι.
- Με ένα βρεγμένο κουτάλι της σούπας κόβουμε το χυλό και τον ρίχνουμε προσεκτικά στο καυτό λάδι.
- Περιμένουμε μέχρι οι λουκουμάδες να αποκτήσουν ομοιόμορφο χρυσαφί χρώμα. Αφαιρούμε με τρυπητή κουτάλα και σερβίρουμε.
- Περιχύνουμε τους λουκουμάδες με μπόλικο μέλι και πασπαλίζουμε με κανέλα και σουσάμι.