ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑ
Κουλουράκια της Σαρακοστής
Υλικά
Τι χρειάζεστε:
- 2 ποτήρια του κρασιού ελαιόλαδο
- 1 και 1/2 ποτήρι του κρασιού ζάχαρη
- 1 ποτήρι του κρασιού χυμό πορτοκαλιού
- Από 1 κουταλάκι του γλυκού baking powder / μαγειρική σόδα / κανέλα
- Αλεύρι για όλες τις χρήσεις 600 γρ. περίπου
- σουσάμι (προαιρετικά)
Εκτέλεση
- Ρίχνουμε το λάδι, το οποίο έχουμε ζεστάνει ελαφρά, μαζί με τη ζάχαρη σε ένα μεγάλο μπολ και ανακατεύουμε καλά έως ότου λιώσει η ζάχαρη.
- Στη συνέχεια ανακατεύουμε τη σόδα στο χυμό πορτοκαλιού και προσθέτουμε αμέσως στο μείγμα.
- Αναμειγνύουμε το baking powder με το αλεύρι και την κανέλα και ομογενοποιούμε με τα υπόλοιπα υλικά. Δουλεύουμε τη ζύμη έως ότου γίνει εύπλαστη και δεν κολλάει στο χέρι.
- Πλάθουμε τα κουλουράκια μας σε ό,τι σχήμα θέλουμε, ρίχνουμε από πάνω σουσάμι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 20 – 30 λεπτά στους 170 °C.