Αναζήτηση
Χάρτης
Επιλογή χρώματος
Προσβασιμότητα
ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑ

Κουλουράκια της Σαρακοστής

Υλικά

Τι χρειάζεστε:

  • 2 ποτήρια του κρασιού ελαιόλαδο
  • 1 και 1/2 ποτήρι του κρασιού ζάχαρη
  • 1 ποτήρι του κρασιού χυμό πορτοκαλιού
  • Από 1 κουταλάκι του γλυκού baking powder / μαγειρική σόδα / κανέλα
  • Αλεύρι για όλες τις χρήσεις 600 γρ. περίπου
  • σουσάμι (προαιρετικά)

Εκτέλεση

  1. Ρίχνουμε το λάδι, το οποίο έχουμε ζεστάνει ελαφρά, μαζί με τη ζάχαρη σε ένα μεγάλο μπολ και ανακατεύουμε καλά έως ότου λιώσει η ζάχαρη.
  2. Στη συνέχεια ανακατεύουμε τη σόδα στο χυμό πορτοκαλιού και προσθέτουμε αμέσως στο μείγμα.
  3. Αναμειγνύουμε το baking powder με το αλεύρι και την κανέλα και ομογενοποιούμε με τα υπόλοιπα υλικά. Δουλεύουμε τη ζύμη έως ότου γίνει εύπλαστη και δεν κολλάει στο χέρι.
  4. Πλάθουμε τα κουλουράκια μας σε ό,τι σχήμα θέλουμε, ρίχνουμε από πάνω σουσάμι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 20 – 30 λεπτά στους 170 °C.