Γαστρονομία
ΡΟΔΟΣ
Ο ροδίτικος αμπελώνας ευνοείται από την ηλιοφάνεια, τις υψηλές και συχνές βροχοπτώσεις και τις δροσερές θαλασσινές αύρες από το Μάιο έως το Σεπτέμβριο.
Σήμερα, οι παλιές τοπικές ποικιλίες έχουν ανανεωθεί και βελτιωθεί, ενώ έχουν προστεθεί και νέες ξένες ποικιλίες. Δοκιμάστε το φημισμένο από την αρχαιότητα Λευκό Μοσχάτο, το Αθήρι και την Μανδηλαριά – που στη Ρόδο λέγεται Αμοργιανό-,το Μοσχάτο Trani και Ασύρτικο. Σημαντική τέλος, είναι και η καλλιέργεια του Mοσχάτου Άσπρου, για την παραγωγή γλυκού οίνου.
Ροδίτικα κρασιά
Ο αμπελώνας της Ρόδου
Τα γευστικά πιάτα της Ροδίτικης κουζίνας, βρίσκουν την ιδανική συντροφιά στα εξίσου απολαυστικά κρασιά των τοπικών οινοποιείων, τα οποία συνεχίζοντας μια παράδοση που κρατά από την αρχαιότητα, παράγουν εξαιρετικά κρασιά, τα οποία έχουν βραβευθεί διεθνώς.Ο ροδίτικος αμπελώνας ευνοείται από την ηλιοφάνεια, τις υψηλές και συχνές βροχοπτώσεις και τις δροσερές θαλασσινές αύρες από το Μάιο έως το Σεπτέμβριο.
Σήμερα, οι παλιές τοπικές ποικιλίες έχουν ανανεωθεί και βελτιωθεί, ενώ έχουν προστεθεί και νέες ξένες ποικιλίες. Δοκιμάστε το φημισμένο από την αρχαιότητα Λευκό Μοσχάτο, το Αθήρι και την Μανδηλαριά – που στη Ρόδο λέγεται Αμοργιανό-,το Μοσχάτο Trani και Ασύρτικο. Σημαντική τέλος, είναι και η καλλιέργεια του Mοσχάτου Άσπρου, για την παραγωγή γλυκού οίνου.