Γαστρονομία
ΡΟΔΟΣ
Παράγεται κυρίως στα χωριό Έμπωνας και Σιάννα και σε άλλα, στα τέλη Σεπτεμβρίου. Οι ρώγες των σταφυλιών καθαρίζονται από τα τσάμπουρα και στη συνέχεια πολτοποιούνται με τη βοήθεια ενός αναδευτήρα. Ο χυμός των σταφυλιών βράζει σε μεγάλα καζάνια και μεταφέρεται σε βαρέλια, σε δροσερό μέρος.
Όταν προσθέτετε νερό ή πάγο στη Σούμα, αποκτά λευκό χρώμα όπως το ούζο! Θυμηθείτε να την καταναλώνετε, μαζί με τη συνοδεία Ροδιτικών μεζέδων, καθώς είναι αρκετά δυνατή!
Απολαύστε την παγωμένη.
Στην υγειά σας!
Σούμα
Μια δωδεκανησιακή εναλλακτική πρόταση για ούζο ή ρακί, που θα σας καταπλήξει και ακούει στο όνομα Σούμα! Στο νησί της Ρόδου, ειδικά φτιάχνεται από τα στέμφυλα των σταφυλιών, γεγονός που την καθιστά τόσο ξεχωριστή. Μπορείτε να δοκιμάσετε στο νησί παντού σε εστιατόρια ή ακόμα και σε καφετέριες.Παράγεται κυρίως στα χωριό Έμπωνας και Σιάννα και σε άλλα, στα τέλη Σεπτεμβρίου. Οι ρώγες των σταφυλιών καθαρίζονται από τα τσάμπουρα και στη συνέχεια πολτοποιούνται με τη βοήθεια ενός αναδευτήρα. Ο χυμός των σταφυλιών βράζει σε μεγάλα καζάνια και μεταφέρεται σε βαρέλια, σε δροσερό μέρος.
Όταν προσθέτετε νερό ή πάγο στη Σούμα, αποκτά λευκό χρώμα όπως το ούζο! Θυμηθείτε να την καταναλώνετε, μαζί με τη συνοδεία Ροδιτικών μεζέδων, καθώς είναι αρκετά δυνατή!
Απολαύστε την παγωμένη.
Στην υγειά σας!