Αναζήτηση
Χάρτης
Επιλογή χρώματος
Προσβασιμότητα
ΣΠΑΡΤΗ

Αρχαιολογικός Χώρος Μυστρά

Στο Μυστρά μπορείς να δεις ακόμα δεσποσύνες και ιππότες να κυκλοφορούν…

Η βυζαντινή καστροπολιτεία της Πελοποννήσου, αλώβητη από το χρόνο, γοητεύει με την ακαταμάχητη ατμόσφαιρα που δημιουργούν τα υπέροχα μνημεία της: τα «Παλάτια των Παλαιολόγων», οι κατοικίες των ευγενών (Λάσκαρη, Φραγκόπουλου), οι επιβλητικές εκκλησίες (Αγίου Δημητρίου, Παντάνασσας) και τα μοναστήρια (Περιβλέπτου, Βροντοχίου) συνθέτουν ένα σκηνικό μεγαλείου αλλοτινών εποχών.

Μια επίσκεψη στο Μυστρά, έξι χιλιόμετρα ΒΔ της Σπάρτης, θα σας μεταφέρει σε άλλη διάσταση, στην εποχή της Βυζαντινής αυτοκρατορίας.

Περιπλανηθείτε στις συνοικίες του Μυστρά, στο Κάστρο, στη Μεσοχώρα και στην Έξω Χώρα, νομίζει ότι βρίσκεται σε ένα σκηνικό παραμυθιού: βυζαντινοί πρίγκιπες, αρχοντόπουλα και δεσποσύνες με την ακολουθία τους να ξεπροβάλλουν από τα πλούσια αρχοντόσπιτα, ξένες αντιπροσωπείες να κατευθύνονται προς τα ανάκτορα για να υποβάλλουν τα σέβη τους στον ηγεμόνα της πολιτείας, το λαό να συρρέει στους δρόμους, μια εικόνα ονειρική βγαλμένη από το βυζαντινό παρελθόν.

Άλλωστε, ο Μυστράς αποτέλεσε για δύο αιώνες την πρωτεύουσα του ομώνυμου Δεσποτάτου, τελευταία αναλαμπή της Βυζαντινής αυτοκρατορίας.

Μια βόλτα στο εντυπωσιακό μουσείο, διώροφο πέτρινο κτίριο του 1754, ολοκληρώνει κατά τον καλύτερο τρόπο την περιήγηση σε έναν από τους ωραιότερους αρχαιολογικούς χώρους του κόσμου, την καστροπολιτεία του Μυστρά.