Αναζήτηση
Χάρτης
Επιλογή χρώματος
Προσβασιμότητα
Γ. Σκουλάς
ΤΗΝΟΣ

Παραλίες της Τήνου

Ωρά για βουτιές σε μερικές από τις πιο όμορφες παραλίες του Αιγαίου.

Η Τήνος διαθέτει πολλές παραλίες για όλα τα γούστα. Κοσμικές, λιγότερο κοσμικές, οργανωμένες, ερημικές, με παχιά ή ψιλή άμμο, βοτσαλωτες. Είτε θέλετε να κολυμπήσετε σε βαθυγάλανα νερά, να εξερευνήσετε τον μυστηριώδη βυθό, να κάνετε δραστηριότητες και σπορ είτε απλά να ξαπλώσετε κάτω από τον ζεστό ήλιο, στην Τήνο θα βρείτε μεγάλη ποικιλία για να επιλέξετε αυτό που σας ταιριάζει. Ανακαλύψτε κάθε μία από αυτές...

Κοντά στη χώρα, βρίσκονται οι οργανωμένες παραλίες Κιόνια, Άγιος Σώστης και Κολυμπήθρα, όπως επίσης και οι αμμουδερές Τσαμπιά, Άγιος Φωκάς, και Άγιος Ρωμανός.

Βορειότερα, η Απηγανιά και η Καντάνη, σχετικά απομονωμένες και μοναχικές παραλίες, ενώ η Παχιά Άμμος νότια της Χώρας, ίσως η ομορφότερη παραλία του νησιού, συγκεντρώνει αρκετό κόσμο. Ακόμα πιο βόρεια, βρίσκονται οι παραλίες Λυχναφτιά και Σάντα Μαργαρίτα. Οι παραλίες Κουμελάς και Μαλί διαθέτουν το εξαιρετικό προσόν ότι είναι απάνεμες!

Στη νοτιοδυτική πλευρά του νησιού θα κολυμπήσετε στον υπέροχο όρμο των Υστερνίων, στο ατμοσφαιρικό Βαθύ, στους Χαλακές, στα Καλύβια και στον εξαιρετικής ομορφίας όρμο του Γιαννάκη.

Το μόνο που ίσως να σας χαλάσει τα σχέδια είναι ο αέρας. Αν δείτε τον άνεμο να έχει άγριες διαθέσεις, πριν… χαράξετε την πορεία σας σάς προτείνουμε να συμβουλευτείτε τους ντόπιους: γνωρίζουν πού θα βρείτε απανεμιά!
Αφού θα έχετε απολαύσει τις χαρές της θάλασσας, μπορείτε να επισκεφθείτε τα πολλά όμορφα και σημαντικά αξιοθέατα του νησιού.