ΦΕΣΤΙΒΑΛ
ΔΙΕΘΝΕΣ ΕΚΘΕΣΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΡΗΤΗΣ / ΗΡΑΚΛΕΙΟ
ΟιΝοτικά
Οι οινοποιοί της Κρήτης ετοιμάζονται για 17η χρονιά να υποδεχτούν τους φίλους του Κρητικού Αμπελώνα στην Έκθεση "ΟιΝοτικά", που θα πραγματοποιηθεί από 1 έως 3 Φεβρουαρίου 2025, στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Κρήτης (Δ.Ε.Κ.Κ.) στις Γούρνες Ηρακλείου, με την συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης.Στις 20 Φεβρουαρίου η έκθεση είναι ανοιχτή μόνο για επαγγελματίες του χώρου.
ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΚυριακή 2 Φεβρουαρίου 2025
13:00 – 15:00
Σεμινάριο: Τα μυστικά της γευσιγνωσίας κρασιού.
Γνωρίστε τα μυστικά της γευσιγνωσίας του κρασιού με τον οινοχόο Μιχάλη Αλεξανδρή. Ανακαλύψτε μαζί τις ποικιλίες του Κρητικού Αμπελώνα που μπορείτε να δοκιμάσετε στην Έκθεση Κρητικού Κρασιού ΟιΝοτικά αλλά και τα στυλ κρασιών που διαθέτουν τα οινοποιεία της Κρήτης.
Οι συμμετέχοντας θα γνωρίσουν τις βασικές αρχές γευσιγνωσίας κρασιού, μαθαίνοντας παράλληλα για το κρητικό κρασί.
Απευθύνεται:
– Σε όσους θέλουν να μάθουν να δοκιμάζουν κρασί
– Σε επαγγελματίες της εστίασης που θέλουν να γνωρίσουν την γευσιγνωσία κρασιού
– Σε όποιον αγαπάει το κρασί!
Είσοδος: 10€. Για την είσοδό σας στην παράλληλη εκδήλωση απαραίτητη είναι η αγορά εισιτηρίου εισόδου.
17:00 – 19:00
Σεμινάριο: Βασικές αρχές service του κρασιού.
Ο οινοχόος Μιχάλης Αλεξανδρής, μοιράζεται μαζί μας τις βασικές αρχές του service αλλά και μας συστήνει τις ποικιλίες και τα στυλ κρασιών που υπάρχουν στον Κρητικό Αμπελώνα. Πώς είναι το σωστό σέρβις σε ένα εστιατόριο και πώς μπορούμε να σερβίρουμε κρασί στον πελάτη που να είναι κοντά στις γευστικές του προτιμήσεις? Αυτά και πολλά άλλα βασικά ερωτήματα θα απαντηθούν σε αυτό το πολύ ενδιαφέρον σεμινάριο!
Απευθύνεται:
– Σε επαγγελματίες του service που θέλουν να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους
– Σε όποιον αγαπάει το κρασί!
Είσοδος: 10€. Για την είσοδό σας στην παράλληλη εκδήλωση απαραίτητη είναι η αγορά εισιτηρίου εισόδου.
Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2025
19:00 – 21:00
«Το Κρητικό Κρασί στο Εστιατόριο, το Παρόν και το Μέλλον»
Συζήτηση με Οινοχόους της Κρήτης σε πρακτικά θέματα, ιδέες, προβληματισμοί και λύσεις.Το panel και την συζήτηση θα συντονίζει η οινοχόος Υρώ Κολιακουδάκη Dip.WSET. Η εκδήλωση απευθύνεται σε όλους τους επαγγελματίες της Κρητικής εστίασης και τους οινοπαραγωγούς.