Μυλοκόπι με κρέμα κουνουπίδι και σπαράγγια
4
ΑΤΟΜΑ
30’
Υλικά
Για το ψάρι
- 1 μυλοκόπι καθαρισμένο
- 12 σπαράγγια
- ελαιόλαδο
- βούτυρο
- αλάτι, πιπέρι
Για την κρέμα κουνουπίδι
- 500γρ. κουνουπίδι
- 300γρ. γάλα
- 100γρ. κρέμα γάλακτος
- 100γρ. κρέμα τυριού
- 1 λεμόνι
Εκτέλεση
- Για την κρέμα κουνουπίδι:
Καθαρίζουμε το κουνουπίδι και κρατάμε τα τρυφερά κομμάτια. Τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα μαζί με το γάλα, την κρέμα γάλακτος και λίγες φλοίδες από το λεμόνι. Δίνουμε έναν βρασμό στο κουνουπίδι, χαμηλώνουμε και αφήνουμε μέχρι να πιεί τα ζουμιά του για 20-25 λεπτά περίπου. Όταν είναι έτοιμο το χτυπάμε στο μπλέντερ μαζί με την κρέμα τυριού. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και συνεχίζουμε να χτυπάμε για 2-3 λεπτά μέχρι η κρέμα να πάρει μια κατάλληλη υφή.
- Για το ψάρι:
Ελέγχουμε για τυχόν κόκκαλα. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι μόνο στην πλευρά της πέτσας. Σε ένα προθερμασμένο τηγάνι με ελαιόλαδο το σοτάρουμε από την πλευρά της πέτσας. Προσέχουμε να μην καεί και προσαρμόζουμε την δύναμη της εστίας αναλόγως. Περιμένουμε για 10 λεπτά περίπου να ψηθεί έως την μέση και γυρνάμε από την άλλη πλευρά για άλλα 10 λεπτά περίπου.
- Σπαράγγια:
Καθαρίζουμε τα σπαράγγια και βάζουμε μια κατσαρόλα με νερό να βράσει. Προσθέτουμε τα σπαράγγια για 4-5 λεπτά. Σε ένα τηγάνι με λίγο βούτυρο περνάμε τα σπαράγγια για περίπου 1 λεπτό. Βελτιώνουμε με αλάτι, πιπέρι.