Γαστρονομία
ΧΑΝΙΑ
Εξάλλου το κρασί αποτελεί μέρος της καθημερινότητας και της κουλτούρας των Κρητικών, συνοδεύει πάντα ένα γεύμα ή ένα δείπνο και αποτελεί στοιχείο συντροφικότητας γι’αυτό και οι Κρητικοί δεν πίνουν μόνοι. Πίνουν στην παρέα, γελούν, κουβεντιάζουν και χαίρονται τους καρπούς της κρητικής γης!
Η Κρητική γη είναι γεμάτη θησαυρούς που ανοίγουν νέους οινικούς ορίζοντες στους οινόφιλους που θα τους απολαύσουν! Οι ευνοϊκές εδαφοκλιματικές συνθήκες δίνουν τις εξαιρετικές ποικιλίες σταφυλιών, από τις οποίες προέρχονται τα υπέροχα κρασιά που συνοδεύουν και αναδεικνύουν τις γεύσεις μιας από τις πιο πλούσιες και υγιεινές κουζίνες του κόσμου. Η Νέα Γενιά των Κρητικών Κρασιών σε συνδυασμό με την πλέον ολοκληρωμένη και καταξιωμένη τοπική κουζίνα, την Κρητική, θα δώσουν στο ταξίδι σας μια απολαυστική οινο-γαστρονομική διάσταση.
Ο κρητικός αμπελώνας
Tο κρασί είναι μία από τις πιο δυνατές εμπειρίες που μπορεί να έχει ένας επισκέπτης, δεν συμφωνείτε; Η Κρήτη είναι από τα μέρη που με βεβαιότητα θα σας προσφέρει από τις πιο δυνατές οινικές εμπειρίες και συγκινήσεις που σας επιφυλάσσει η Ελλάδα.
«Οίνος ευφραίνει καρδίαν ανθρώπου» έλεγαν οι πρόγονοί μας και εδώ είναι σίγουρα ο ιδανικός τόπος για να το κάνετε πράξη! Οι δυνατότητες για οινοτουρισμό- και παράλληλα αγροτουρισμό είναι πολλές. Στον τόπο αυτό θα συναντήσετε τον αρχαιότερο και διαχρονικά συνεχή και παραγωγικό αμπελώνα της Ευρώπης αλλά και πολλά επισκέψιμα οινοποιεία κυρίως στα Χανιά και το Ηράκλειο που θα γνωρίσετε όχι μόνο τις ξεχωριστές ποικιλίες της κρήσσας γης και την υπέροχη γαστρονομία της αλλά κυρίως την ξεχωριστή φιλοξενία των κατοίκων της!Εξάλλου το κρασί αποτελεί μέρος της καθημερινότητας και της κουλτούρας των Κρητικών, συνοδεύει πάντα ένα γεύμα ή ένα δείπνο και αποτελεί στοιχείο συντροφικότητας γι’αυτό και οι Κρητικοί δεν πίνουν μόνοι. Πίνουν στην παρέα, γελούν, κουβεντιάζουν και χαίρονται τους καρπούς της κρητικής γης!
Μια ιστορία από τα παλαιά
Ξέρετε ότι; Η Κρήτη διαθέτει οινική παράδοση 4.000 χρόνων; Το βεβαιώνουν οι ανακαλύψεις στην περιοχή Κάτω Ζάκρο όπου βρέθηκε το αρχαιότερο καλλιεργούμενο αμπέλι ενώ στις Αρχάνες, το αρχαιότερο πατητήρι, ηλικίας πάνω των 3.500 έτη.Με τέτοια ιστορία και περιόδους μεγάλης αίγλης, το κρητικό κρασί είναι ένα προϊόν απόλυτα δεμένο με τη ζωή των κατοίκων του νησιού ενώ η συμμετοχή στα αμπελοοινικά δρώμενα και το στήσιμο σχετικών γιορτών είναι παράδοση που κρατάει άσβεστη μέχρι σήμερα. Η παράδοση όμως και η αγάπη για το κρασί συνδυάστηκε με τη γνώση και την τεχνολογία. Αυτές είναι οι βάσεις για το σημερινό ποιοτικό κρασί της Κρήτης που θα έχετε την ευκαιρία να δοικιμάσετε κατά την παραμονή σας στο νησί! Τα σταφύλια καλλιεργούνται με ιδιαίτερη φροντίδα σε μια περιοχή προσεκτικά επιλεγμένη και σχεδιασμένη έτσι ώστε να αξιοποιεί με τον καλύτερο τρόπο τα πιο χρήσιμα στοιχεία της γης και του κλίματος.
Η Κρητική γη είναι γεμάτη θησαυρούς που ανοίγουν νέους οινικούς ορίζοντες στους οινόφιλους που θα τους απολαύσουν! Οι ευνοϊκές εδαφοκλιματικές συνθήκες δίνουν τις εξαιρετικές ποικιλίες σταφυλιών, από τις οποίες προέρχονται τα υπέροχα κρασιά που συνοδεύουν και αναδεικνύουν τις γεύσεις μιας από τις πιο πλούσιες και υγιεινές κουζίνες του κόσμου. Η Νέα Γενιά των Κρητικών Κρασιών σε συνδυασμό με την πλέον ολοκληρωμένη και καταξιωμένη τοπική κουζίνα, την Κρητική, θα δώσουν στο ταξίδι σας μια απολαυστική οινο-γαστρονομική διάσταση.