ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑ
Μοσχαράκι με φρέσκα λαχανικά
Υλικά
Τι χρειάζεστε:
- 1½ κιλό μοσχάρι (χωρίς κόκκαλο) κομμένο σε μερίδες
- 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 1 ξερό κρεμμύδι, 2 φρέσκα κρεμμυδάκια και 1 πράσο, όλα ψιλοκομμένα
- 1 πιπεριά πράσινη, 2 πιπεριές κόκκινες και 1 καρότο, κομμένα σε κύβους
- 1 φλιτζάνι λευκό ξηρό κρασί
- 1/2 κιλό ντομάτες ψιλοκομμένες
- Ρίγανη και δυόσμος (προαιρετικά)
Εκτέλεση
- Σε μια κατσαρόλα ροδίζουμε καλά το κρέας σε ζεστό ελαιόλαδο.
- Προσθέτουμε όλα τα λαχανικά και τα αφήνουμε να μαραθούν για λίγα λεπτά.
- Σβήνουμε με το κρασί, περιμένουμε λίγα λεπτά έως ότου εξατμισθεί και προσθέτουμε τη ντομάτα.
- Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το φαγητό να βράσει μέχρι να μαλακώσει καλά το κρέας. Εάν χρειαστεί, προσθέτουμε ελάχιστο νερό.
- Προς το τέλος του βρασμού, προσθέτουμε τα μυρωδικά και το αλατοπίπερο.