Αναζήτηση
Χάρτης
Επιλογή χρώματος
Προσβασιμότητα
ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑ

Μοσχαράκι με φρέσκα λαχανικά

Υλικά

Τι χρειάζεστε:

  • 1½ κιλό μοσχάρι (χωρίς κόκκαλο) κομμένο σε μερίδες
  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 ξερό κρεμμύδι, 2 φρέσκα κρεμμυδάκια και 1 πράσο, όλα ψιλοκομμένα
  • 1 πιπεριά πράσινη, 2 πιπεριές κόκκινες και 1 καρότο, κομμένα σε κύβους
  • 1 φλιτζάνι λευκό ξηρό κρασί
  • 1/2 κιλό ντομάτες ψιλοκομμένες
  • Ρίγανη και δυόσμος (προαιρετικά)

Εκτέλεση

  1. Σε μια κατσαρόλα ροδίζουμε καλά το κρέας σε ζεστό ελαιόλαδο.
  2. Προσθέτουμε όλα τα λαχανικά και τα αφήνουμε να μαραθούν για λίγα λεπτά.
  3. Σβήνουμε με το κρασί, περιμένουμε λίγα λεπτά έως ότου εξατμισθεί και προσθέτουμε τη ντομάτα.
  4. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το φαγητό να βράσει μέχρι να μαλακώσει καλά το κρέας. Εάν χρειαστεί, προσθέτουμε ελάχιστο νερό.
  5. Προς το τέλος του βρασμού, προσθέτουμε τα μυρωδικά και το αλατοπίπερο.