ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑ
Κατσικάκι στο φούρνο
6
ΑΤΟΜΑ
1Ω:30’
Υλικά
Τι χρειάζεστε:
- 1½ κιλό κατσικάκι κομμένο σε μερίδες
- 3/4 φλ. ελαιόλαδο
- ½ κούπα φρέσκο χυμό λεμονιού (σουρωμένο)
- 1 κ.γλ. ρίγανη
- 1 κ.γλ. θυμάρι
- 2 κ.σ. απαλή μουστάρδα
- 1 ποτήρι νερό
- αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε ελαιόλαδο, χυμό λεμονιού, ρίγανη, θυμάρι, μουστάρδα, αλάτι και πιπέρι.
- Βάζουμε το κατσικάκι στο ταψί ή σε γάστρα και το περιχύνουμε με το παραπάνω μείγμα.
- Δουλεύουμε με τα δάχτυλα ώστε να καλυφθεί καλά όλη η επιφάνεια του κρέατος. Προσθέτουμε στο σκεύος το νερό.
- Σκεπάζουμε πολύ καλά το ταψί μας με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο, ή κλείνουμε τη γάστρα με το καπάκι της.
- Ψήνουμε για 1 ½ ώρα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180o C στον αέρα.