ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑ
Χοιρινό με σέλινο
Υλικά
Τι χρειάζεστε:
- 1 κιλό χοιρινό σε μερίδες
- 1 ½ κιλό σέλινο
- 2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
- ελαιόλαδο
- αλάτι - πιπέρι
- 1 αυγό
- 2 λεμόνια (μόνο τον χυμό)
Εκτέλεση
- Πλένουμε πολύ καλά τα σέλινα και τα κόβουμε (στα 2 ή 3 κομμάτια).
- Τα βράζουμε για λίγο στη κατσαρόλα (σε χαμηλή φωτιά) και χωρίς καθόλου νερό. Μόλις βγάλουν τα υγρά τους και μαλακώσουν τα σουρώνουμε.
- Σοτάρουμε στο λάδι το κρεμμύδι (φρέσκο και ξερό) και κατόπιν προσθέτουμε το κρέας. Όταν ροδίσει καλά βάζουμε και το σέλινο.
- Συμπληρώνουμε νερό, αλάτι, πιπέρι και βράζουμε το φαγητό μέχρι να μαλακώσει το κρέας.
- Όταν γίνει το φαγητό μας και έχει μείνει με λίγο ζουμάκι το αυγοκόβουμε. Κουνάμε την κατσαρόλα μας ώστε να πάει παντού το αυγολέμονο και σερβίρουμε αμέσως.