ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑ
Μουσακάς
8
ΑΤΟΜΑ
1Ω:35’
Υλικά
Υλικά για τον μουσακά :
- 1 κιλό μελιτζάνες
- 1 κιλό πατάτες
- 1 κιλό κιμάς μοσχαρίσιος
- Μισό φλυντζάνι λάδι
- 2 κρεμμυδάκια ξερά ψιλοκομμένα
- 1 ποτήρι λευκο κρασί
- 1 κουταλια σ. πάστα τομάτας
- λίγη κανέλα
- αλάτι, πιπέρι
Υλικά για τη μπεσαμέλ :
- 6 κουτ. Βούτυρο
- 8 κουτ. Αλεύρι
- 1 λίτρο Γάλα
- 1 Αυγό
- τριμμένο μοσχοκάρυδο
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
- Σε ένα βαθύ κατσαρολάκι βάζουμε τα κρεμμύδια και τα τσιγαρίζουμε με μία κουταλιά λάδι.
- Τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια σε μία κατσαρόλα με λάδι. Προσθέτουμε τον κιμά και ανακατεύουμε.
- Βάζουμε την πάστα διαλυμένη σε ένα ποτήρι νερό, την κανέλα, το αλατοπίπερο και μαγειρεύουμε.
- Σε ένα τηγάνι ροδίζουμε τις πατάτες. Ψήνουμε τις μελιτζάνες στο γκριλ.
- Σε ταψί απλώνουμε πρώτα τις πατατες, μετά τις μισές μελιτζάνες, από επάνω τον κιμά. Τέλος απλώνουμε τις υπόλοιπες μελιτζανες.
- Σε κατσαρολάκι ζεσταίνετε το βούτυρο με το αλεύρι και ρίχνετε το γάλα σιγά-σιγά. Αλατοπιπερώνετε και προσθέτετε το τριμμένο μοσχοκάρυδο.
- Ανακατεύετε να γίνει πηχτή η σάλτσα. Βγάζετε από τη φωτιά και ρίχνετε μέσα το αυγό.
- Αφού γίνει η μπεσαμέλ την απλώνουμε πάνω από τις μελιτζάνες.
- Bάζουμε το ταψί στο φούρνο, για να μαγειρευτεί μέχρι να ροδοκοκκινίσει η μπεσαμέλ σε μέτριο φούρνο.