Χτυπήστε μαζί τα 4 πρώτα υλικά. Κοσκινίστε το αλεύρι, το baking powder και τη σόδα 3 φορές. Προσθέστε το μείγμα των κοσκινισμένων υλικών στο μείγμα με το λάδι και ανακατέψτε καλά.
Ξεχωρίστε μικρές ποσότητες (μεγέθους αυγού) από τη ζύμη που θα προκύψει και δώστε τους μακρόστενο σχήμα. Τοποθετήστε τα σε χαρτί ψησίματος και ψήστε τα σε μέτριο φούρνο για 30 λεπτά.
Βράστε τα υλικά για το σιρόπι για 5 λεπτά. Αφήστε το σιρόπι να κρυώσει.
Βάλτε τα μελομακάρονα στο κρυο σιρόπι όσο είναι ακόμα ζεστά για 15-20 δευτερόλεπτα.
Βγάλτε τα από το σιρόπι και τοποθετήστε τα σε μία πιατέλα. Πασπαλίστε από πάνω τους μέλι, κομματιασμένα καρύδια και κανέλα.