ΚΙΜΩΛΟΣ
Λαδένια
Υλικά
Υλικά για την ζύμη:
- 1/2 κιλού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 10 γραμ. μαγιά νωπή ή ένα φακελάκι ξερή
- 1 φλυτζάνι χλιαρό νερό
- λίγο αλάτι
Υλικά για την γέμιση:
- 2 κρεμμύδια ξερά κομμένα σε λεπτές φετούλες
- 2 μεγάλες ώριμες ντομάτες ψιλοκομμένες
- 1 φλυτζάνι ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
- Διαλύουμε την μαγιά στο χλιαρό νερό στην περίπτωση της νωπής με την ξερή θα την ανακατέψετε απλά με το αλεύρι.
- Βάζουμε το αλεύρι σε μπωλ και ανοίγουμε στη μέση μια λακουβίτσα.
- Ρίχνουμε μέσα την μαγιά με το νεράκι σιγά-σιγά καθώς και το αλάτι.
- Ζυμώνουμε καλά και αφήνουμε την ζύμη να διπλασιαστεί σε ζεστό μέρος.
- Λαδώνουμε ένα ταψί και βάζουμε μέσα την ζύμη, την απλώνουμε πιέζοντας με τα δάκτυλά μας για να πιάσει γύρω – γύρω όλη την επιφάνεια του ταψιού μας.
- Τοποθετούμε πάνω τα κρεμμύδια και από πάνω τις ντομάτες. Αλατοπιπερώνουμε. Ρίχνουμε μετά το ελαιόλαδο να πάει παντού.
- Την βάζουμε στο φούρνο για 45 περίπου λεπτά στους 180 °C.