ΚΑΛΑΜΑΤΑ
Δίπλες
Υλικά
Υλικά για το φύλλο:
- 4 αυγά
- 2 κουταλιές νερό
- τριμμένα καρύδια (για το τέλος)
- αλεύρι (όσο πάρει)
Υλικά για το σιρόπι:
- 1 ποτήρι του νερού μέλι
- 2 ποτήρια του νερού ζάχαρη
- 1,5 ποτήρι νερό
Εκτέλεση
- Ζυμώνουμε τα υλικά και ανοίγουμε φύλλα, μέτρια σε μέγεθος και πάχος.
- Κόβουμε τα φύλλα σε λωρίδες πλάτους περίπου 3 πόντων και μήκους 8-10 πόντων, και τα τυλίγουμε σαν φιογκάκια.
- Τηγανίζουμε τις δίπλες σε καυτό καλαμποκέλαιο.
- Στη συνέχεια τις βουτάμε στο καυτό σιρόπι και τις γαρνίρουμε με τριμμένα καρύδια και κανέλλα.