αμύγδαλα και καρύδια με το κέλυφος για το στόλισμα
Εκτέλεση
Βράζουμε το γλυκάνισο σε 3 φλιτζάνια νερό για 5 λεπτά.
Ρίχνουμε το αλεύρι σε λεκάνη και σχηματίζουμε μια λακκουβίτσα στο κέντρο.
Προσθέτουμε το αλάτι, τη ζάχαρη, το μαχλέπι, το βούτυρο, τη μαστίχα και το χλιαρό νερό με το γλυκάνισο.
Ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια ελαστική εύπλαστη ζύμη.
Ενσωματώνουμε το κουκουνάρι και αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό.
Βουτυρώνουμε 2 ταψιά, κρατάμε λίγη ζύμη για το στόλισμα και την υπόλοιπη την απλώνουμε στα ταψιά.
Τα σκεπάζουμε και αφήνουμε τη ζύμη να φουσκώσει.
Ξαναζυμώνουμε για λίγο και στρώνουμε τη ζύμη.
Με το ζυμάρι που κρατήσαμε, φτιάχνουμε κορδόνια και τα βάζουμε σταυρωτά πάνω από τα ψωμιά, με το καρύδι στο κέντρο.
Διακοσμούμε με αμύγδαλα, αλείφουμε με νερό και γάλα, πασπαλίζουμε με σουσάμι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 130οC για λίγο παραπάνω από μια ώρα.