ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Μπουγάτσα
15
PIECES
1Ω:30’
Υλικά
Τι χρειάζεστε:
- 1½ λίτρο γάλα
- 2½ κούπες ζάχαρη
- 1 κούπα σιμιγδάλι χονδρό
- 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
- Ξύσμα ενός πορτοκαλιού
- 4 αυγά
- 10 φύλλα κρούστας
- 150 γρ. βούτυρο και λίγο ακόμη για το βουτύρωμα των φύλλων κρούστας
- 2 κουταλιές της σούπας τριμμένη κανέλα
- 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
- Σε μια κατσαρόλα, τοποθετούμε το γάλα, τη ζάχαρη, το σιμιγδάλι και το εκχύλισμα βανίλιας, και αφήνουμε
να πάρουν βράση.
- Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε ώσπου να δέσει το μείγμα.
- Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο και τα αυγά ένα ένα, ανακατεύοντας συνεχώς. Προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιού.
- Στρώνουμε 5 βουτυρωμένα φύλλα κρούστας σε ταψί στο οποίο έχουμε τοποθετήσει λαδόκολλα.
- Απλώνουμε την κρέμα πάνω στα φύλλα με μια σπάτουλα. Καλύπτουμε με τα υπόλοιπα 5 βουτυρωμένα φύλλα.
- Ψήνουμε 20 λεπτά ώσπου να ροδίσει.
- Αφήνουμε να κρυώσει λίγο και πασπαλίζουμε με την κανέλα και τη ζάχαρη άχνη.