ΥΔΡΑ
Αμυγδαλωτά
Υλικά
Τι χρειάζεστε:
- 300 γρ. ξασπρισμένα αμύγδαλα
- 1 φλιτζάνι ζάχαρη
- 5 κουτάλια σούπας λεπτό σιμιγδάλι
- 300 γρ. ζάχαρη άχνη
- 1 ½ φλιτζάνι ανθόνερο
- βούτυρο
- γαρύφαλλα
Εκτέλεση
- Αναμείξτε τα αμύγδαλα με τις 2 κουταλιές ζάχαρη και πολτοποιήστε τα.
- Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αλεσμένα αμύγδαλα του εμπορίου.
- Προσθέστε την υπόλοιπη ζάχαρη, το σιμιγδάλι και 6 κουτάλια σούπας ανθόνερο.
- Ανακατέψτε το μείγμα μέχρι να γίνει μια μαλακή ζύμη.
- Εάν είναι πολύ σφικτή, προσθέστε ακόμα ένα ή δύο κουταλιές σούπας ανθόνερο.
- Πάρτε μικρές ποσότητες από τη ζύμη (μέγεθος καρυδιού) και πλάστε τις σε μορφή μικρού αχλαδιού.
- Στην κορυφή του καθ’ ενός «αχλαδιού» τοποθετήστε από ένα γαρύφαλλο.
- Τακτοποιήστε τα σε ένα βουτυρωμένο ταψί και ψήστε τα σε μέτριο φούρνο για 20 λεπτά.
- Όταν κρυώσουν, βαπτίστε τα μέσα στο ανθόνερο και καλύψτε τα με τη ζάχαρη άχνη.
- Περιμένετε λίγα λεπτά και μετά καλύψτε τα ξανά με ζάχαρη.