Αναζήτηση
Χάρτης
Επιλογή χρώματος
Προσβασιμότητα
ΒΟΛΟΣ

Οι ονειρεμένες παραλίες του Βόλου

Οι παραλίες που βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή του Βόλου είναι από τις πιο αγαπημένες της Ελλάδας. Η παραλία του Αγίου Δημητρίου, της Αγχιάλου, οι Αλυκές, το Πηγάδι και πολλές άλλες, συγκεντρώνουν κάθε χρόνο χιλιάδες επισκέπτες, προσφέροντας ένα εξαίρετο τοπίο και πολλές δυνατότητες αναψυχής.

Θαλασσινές ιστορίες

Η παράλια Μαγνησία έχει ένα από τα ηπιότερα κλίματα της Μεσογείου. Δροσερά καλοκαίρια και εξαιρετικά ήπιοι χειμώνες δημιουργούν ιδανικές συνθήκες για να χαρεί κάποιος τη θάλασσα όλες τις εποχές του χρόνου.

Η σύνδεση με τις Σποράδες επιτρέπει μια γρήγορη απόδραση στη μαγευτική Αλόννησο, τη Σκόπελο ή τη Σκιάθο, ώστε ο ταξιδιώτης να περιπλανηθεί σε αυτά τα εξαίσια νησιά, όπου εκτός των άλλων βρίσκεται και το Εθνικό Θαλάσσιο Πάρκο Σποράδων, που αποτελεί καταφύγιο σπάνιων πτηνών και κυρίως της μεσογειακής φώκιας μονάχους-μονάχους. Πολλές εταιρίες ενοικιάζουν πλοιάρια, ώστε να μπορεί ο επισκέπτης να χαρεί μικρές, αθέατες παραλίες και μυστικά θαλάσσια σπήλαια. Οι θαλάσσιες σπηλιές στο Βένετο, η βυθισμένη πολιτεία της Αλοννήσου, η σπηλιά του Ποσειδώνα και άλλα πολλά θαλασσινά σμαράγδια περιμένουν τους εξερευνητές. Οι θαλασσινές εξορμήσεις γίνονται πάντα με τη συνοδεία δελφινιών και η εμπειρία είναι μοναδική. Οι μικρές νησίδες του Παγασητικού αποτελούν ιδανικούς ψαρότοπους και αποτελούν σημεία συνάντησης των ψαροντουφεκάδων.

Ο Βόλος διαθέτει πολλούς κολυμβητικούς και καταδυτικούς συλλόγους• επίσης διαθέτει ιστιοπλοϊκούς ομίλους με μεγάλη ιστορία. Διοργανώνονται σπουδαίες συναντήσεις για ιστιοπλοΐα ανοιχτής θαλάσσης και το θέαμα των υπερήφανων σκαφών, που διασχίζουν με δύναμη και χάρη τα νερά, είναι πραγματικά μοναδικό.

Στις εκβολές του Άναυρου ποταμού στον Βόλο, αλλά και σε κοντινές παραλίες, ο επισκέπτης μπορεί να απολαύσει θαλάσσια σπορ, όπως σκι και πλεύση με ιστιοσανίδα.

Από το Πήλιο προς τα σμαραγδένια ακρογιάλια

Από το Πήλιο έχει κάποιος την ευκαιρία να βρεθεί σε μερικές από τις ομορφότερες παραλίες της Ελλάδας, που «κοιτούν» είτε στον Παγασητικό κόλπο είτε στο απέραντο γαλάζιο του Αιγαίου πελάγους. Με σμαραγδένια και ολοκάθαρα νερά, πνιγμένες στο πράσινο, οι παραλίες της Μαγνησίας αποτελούν πραγματικούς θησαυρούς.

Μετά από την περιβόητη Τσαγκαράδα του Πηλίου, κατηφορίζοντας προς τη θάλασσα, μετά από μια καταπράσινη διαδρομή, ο επισκέπτης θα βρεθεί στον Μυλοπόταμο. Αποτελεί, ίσως, την πιο γνωστή παραλία της περιοχής. Τα νερά είναι ζεστά μέχρι και το φθινόπωρο. Ο τεράστιος, χαρακτηριστικός βράχος, σμιλεμένος από τη δύναμη της θάλασσας και του αέρα αποτελεί πραγματικό μνημείο της φύσης.

Σε μικρή επίσης απόσταση από την Τσαγκαράδα βρίσκεται το ακρογιάλι της Νταμούχαρης. Είναι μια μικρών διαστάσεων θαλασσινή γωνιά, με άσπρα και ρόδινα βότσαλα. Τα κύματα, καθώς «χαϊδεύουν» τον γιαλό, δημιουργούν μοναδικούς ήχους από τα βότσαλα, που μοιάζουν να τραγουδούν. Εδώ, μάλιστα, πραγματοποιήθηκε και μέρος των γυρισμάτων της γνωστής αμερικανικής ταινίας «Mamma mia!»

Το παραλιακό χωριό του Άη Γιάννη είναι από τα πιο διάσημα της περιοχής. Βρίσκεται σε μικρή απόσταση από τη Νταμούχαρη. Ο μικρός κόλπος του Άη Γιάννη έχει γραφικά ταβερνάκια και μπορεί κάποιος να απολαύσει τη θέα της θάλασσας με συνοδεία παραδοσιακών θαλασσινών πιάτων.

Η παραλία του Χορευτού, με τα 2,5 χλμ. μαγευτικής ακτής, είναι μία από τις ομορφότερες και μεγαλύτερες ακτές όλης της Ελλάδας. Η διαδρομή από τη Ζαγορά είναι αφάνταστης ομορφιάς και αποτελεί το κατ’ εξοχήν παράδειγμα του συνδυασμού «βουνό και θάλασσα». Το Χορευτό οφείλει το χαριτωμένο όνομά του στα κύματα, που μοιάζουν να χορεύουν με τη στεριά.

Αν κάποιος θέλει να χαρεί «μυστικές» παραλίες, μπορεί να βρεθεί στην Παρίσαινα, την Ανάληψη και τους Άγιους Σαράντα. Και τα τρία αυτά ακρογιάλια βρίσκονται σε πολύ μικρή απόσταση από το Χορευτό.