Τα Μελομακάρονα της Μαμάς
1Ω:30’
Υλικά
- 3 φλιτζάνια ελαιόλαδο καλής ποιότητας
- 1 φλιτζάνι ζάχαρη
- ½ φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού
- ½ φλιτζάνι κονιάκ
- 1 κουταλιά κανελογαρύφαλλα
- 2 κουταλάκια μπέικιν
- 6 φλυτζάνια αλεύρι (και όσο ακόμη πάρει)
Σιρόπι
- 1 φλιτζάνι μέλι
- 1 φλιτζάνι ζάχαρη
- 1 φλιτζάνι νερό
Γαρνίρισμα
- καρύδια ψιλοκοπανισμένα
- κανέλα
Εκτέλεση
- Χτυπάμε το λάδι, το κονιάκ, το πορτοκάλι , τα κανελογαρύφαλλα και τη ζάχαρη.
- Όταν δουλευτεί καλά ρίχνουμε 2 φλιτζάνια αλεύρι κοσκινισμένα με το μπέικιν.
- Προσθέτουμε και το υπόλοιπο αλεύρι μέχρι να γίνει η ζύμη κανονική και να πλάθονται τα μελομακάρονα.
- Τα πλάθουμε σε μικρά καρυδάκια και τα πατάμε λίγο με ένα πιρούνι.
- Ψήνουμε σε αλάδωτο ταψί σε μέτριο φούρνο (150 οC αέρα) για ½ ώρα.
- Βράζουμε το σιρόπι, αφαιρούμε τον αφρό, και ρίχνουμε μερικά μελομακάρονα να σιγοβράσουν για 3-4'.
- Τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα, τα τοποθετούμε σε πλατιά πιατέλα και τα πασπαλίζουμε με τα καρύδια και την κανέλα.