Search
Map
Choose skin

Η Ελλάδα… τρέχει!

Δρομικό κίνημα

Σε λίγες μόνο ημέρες, στις 13 Νοεμβρίου, ο χρόνος θα γυρίσει και πάλι στο 490 π.Χ. τότε που ο Φειδιππίδης, αρχαίος Αθηναίος δρομέας μεγάλων αποστάσεων, διανύοντας 42 χλμ. από το πεδίο της μάχης του Μαραθώνα, μετέφερε στην Αθήνα το χαρμόσυνο νέο της περίτρανης νίκης των Ελλήνων ενάντια στην πανίσχυρη δύναμη της Περσικής Αυτοκρατορίας.

Ο Μαραθώνιος της Αθήνας έχει το προνόμιο και τη μοναδική θέση στο διεθνές γίγνεσθαι να διεξάγεται στην αυθεντική Ολυμπιακή Μαραθώνια Διαδρομή, όπως αποκαλείται. Η ευθεία των 42 χλμ. ξεκινά από τον Μαραθώνα, περνά ακριβώς δίπλα από τον Τύμβο των Μαραθωνομάχων και, διατρέχοντας μια σειρά δήμων της Αττικής, καταλήγει στο Παναθηναϊκό Στάδιο. Η φετινή διοργάνωση, μάλιστα, συμπίπτει με μια σημαντική ιστορική επέτειο: τη συμπλήρωση 120 χρόνων από τη διοργάνωση των Πρώτων Σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων που πραγματοποιήθηκαν στην Αθήνα το 1896.

Ακόμη μια σπουδαία αθλητική διοργάνωση, συνδεδεμένη με το ίδιο ιστορικό γεγονός αλλά και τον ίδιο πρωταγωνιστή, είναι το Σπάρταθλον. Ο υπερμαραθώνιος των 246 χλμ., από τους δυσκολότερους παγκοσμίως, καλύπτει μια επίπονη και απαιτητική διαδρομή που έχει ως αφετηρία τα Προπύλαια της Ακρόπολης των Αθηνών και σημείο τερματισμού την πόλη της Σπάρτης.

Το δρομικό κίνημα, που τα τελευταία χρόνια έχει γιγαντωθεί σε παγκόσμιο επίπεδο, δεν θα μπορούσε να μην έχει ανταπόκριση και στη χώρα που γέννησε τον αθλητισμό. Αυτό αποδεικνύεται από τη ραγδαία αύξηση των αγώνων που διοργανώνονται σε όλη την επικράτεια, αλλά και την εκρηκτική άνοδο των συμμετοχόντων. Ασφάλτινες διαδρομές των 5 ή 10 χλμ., κυρίως στο κέντρο των πόλεων, απαιτητικές δοκιμασίες ορεινού τρεξίματος σε μονοπάτια με μεγάλες υψομετρικές διαφορές, ημιμαραθώνιοι, μαραθώνιοι, αλλά και αγώνες υπεραποστάσεων, διοργανώνονται κάθε χρόνο στην Ελλάδα με τη συμμετοχή αθλητών διεθνούς ακτινοβολίας.

Ιδιαίτερη αναφορά αξίζει στον αγωνιστικό θεσμό Run Greece που καθιέρωσε ο ΣΕΓΑΣ, η Ομοσπονδία Στίβου της χώρας, σε συνεργασία με τις Περιφέρειες και τους Δήμους. Μια δράση που έδωσε κίνητρο σε ανθρώπους κάθε ηλικίας να αυξήσουν τη σωματική τους δραστηριότητα και να κάνουν την άσκηση γιορτή, πλημμυρίζοντας τους δρόμους της πόλης τους.
Αγώνες διοργανώνονται σχεδόν καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. Στην Κρήτη, στα νησιά του Αιγαίου ή του Ιονίου πελάγους, στην Πελοπόννησο και σε επιλεγμένα σημεία της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας απλοί πολίτες αλλά και σπουδαίοι αθλητές ζουν στιγμές αθλητικής και προσωπικής υπέρβασης. Την επόμενη φορά που θα επισκεφθείτε την Ελλάδα μπορείτε να συνδυάσετε ιδανικά τις διακοπές σας με αθλητικές δραστηριότητες και να ζήσετε μια αξέχαστη εμπειρία αθλητισμού και αναψυχής.

Ώρα για έμπνευση

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ

Δρόμοι κρασιού Χαλκιδικής

Επισκεφτείτε τη Χαλκιδική για να απολαύσετε τη μοναδική διαδρομή των δρόμων του κρασιού της, τα φημισμένα της οινοποιεία, τους απέραντους αμπελώνες της.

Ευεξία

Με ένα από τα καλύτερα κλίματα στον κόσμο, με μια μοναδική σε ποικιλία φύση, καθώς και με μια από τις πιο υγιεινές διατροφικές παραδόσεις, η Ελλάδα είναι η ιδανική πρόταση για ψυχική και σωματική υγεία και αναζήτηση ευεξίας!