S. Rekdal
ΑΘΗΝΑ

Μία πόλη - πολυάριθμα γαστρονομικά τοπία

Επιλέξτε το δικό σας!

"Σουβλάκι" ΄ή "τεριγιάκι"; "ταμπουλέ" ή "σουφλέ"; Όποια κι αν είναι η αγαπημένη σας γεύση θα την απολαύσετε στην Αθήνα! Σχεδόν σε κάθε γωνιά της πόλης θα βρείτε τις παγκοσμίως φημισμένες ελληνικές ταβέρνες, στέκια με σουβλάκι καθώς και σημεία με  έθνικ ή multi-culti κουζίνα. Στην αρχαία γη των ελαιών και των αμπελιών, ένας γνώστης θα ανακαλύψει μερικούς από τους διεθνείς "ναούς" της γαστρονομίας, που έχουν βραβευτεί με αστέρια Michelin! Αλλά αυτό που είναι μοναδικό σχετικά με την Αθήνα είναι το εξαιρετικό καλειδοσκόπιο διαφορετικών σκηνικών για να απολαύσετε το πρωινό, το brunch, το μεσημεριανό, το δείπνο σας ή απλά έναν καφέ ή ένα ποτό! 

Κάτω από την Ακρόπολη. Φάτε και πιείτε σαν τους Έλληνες αρχαίους θεούς! Στις γραφικές γειτονιές της Πλάκας, του Θησείου, των Πετραλώνων μπορείτε να θαυμάσετε την εξαιρετική θέα του Παρθενώνα.
Στο ιστορικό-εμπορικό τρίγωνο. Σύνταγμα-Ομόνοια-Μοναστηράκι. Ιστορικές πλατείες, βιομηχανικά κτήρια, βυζαντινές εκκλησίες, γνωστά σημεία όπου συχνάζουν hipster συνθέτουν ένα μοναδικό αστικό τοπίο για να απολαύσετε τις γουλιές και τις μπουκιές σας! 

Δίπλα στην παραλία. Κατά μήκος της παραλιακής, γνωστής και ως Αθηναϊκής Ριβιέρας, στην περιοχή του Πειραιά, και στην ανατολική ακτή της Αττικής, γευτείτε νόστιμο φρέσκο ψάρι και θαλασσινά. Στο ακρωτήρι του Σουνίου, κοντά στο ναό του Ποσειδώνα, μη χάσετε την εμπειρία να απολαύσετε ένα απεριτίφ ενώ θαυμάζετε το ηλιοβασίλεμα. 

Στους δροσερούς κήπους των βορείων προαστίων. Το Χαλάνδρι, η Πεντέλη, η Κηφισιά, η Σταμάτα η Δροσιά σας προσφέρουν τη σκιά των πλατάνων τους για να απολαύσετε επικά ψητά κρέατα σε μπάρμπεκιου στις κοντινές ταβέρνες και εστιατόρια με διεθνή κουζίνα. 

Αμπέλια της Αττικής. Γνωρίζατε ότι η Αθήνα είναι η μόνη ευρωπαϊκή πρωτεύουσα όπου αμπέλια και οινοποιεία βρίσκονται μια ανάσα από την πόλη; Ελάτε στην Αθήνα και αφήστε το άρωμα να σας ταξιδέψει σε αξέχαστους δρόμους του κρασιού σε έναν από τους παλαιότερους αμπελώνες παγκοσμίως και δοκιμάστε παλιές, κλασικές ή νέες ετικέτες κρασιών στα κελάρια. Τα τοπικά οινοποιεία είναι ανοικτά για τους επισκέπτες για μια ξενάγηση στα πέριξ και μερικές δοκιμές πριν την επιλογή και την αγορά σας.       
                          
Δοκιμάστε τις θαυμάσιες Αττικές ποικιλίες.  Διάσημες ελληνικές και διεθνείς ποικιλίες όπως τις εξής: Τα Σαββατιανό, Ροδίτης, Αθήρι, Βηλάνα, Λευκό Μοσχάτο, Ασύρτικο, Ρομπόλα, Μοσχάτο Αλεξάνδρειας, Μοσχάτο Αμβούργου, Φίλερι και Μαλαγουζιά αναπτύσσονται στη γη της Αττικής.     
          
Στην υγειά μας με ρετσίνα! Αυτό το μοναδικό κρασί εμπλουτισμένο με ρετσίνι δημιουργήθηκε στη γη της Αττικής και υπερηφανεύεται για την αδιάκοπη ιστορία του που συνεχίζεται 4.000 χρόνια!