ΚΑΒΑΛΑ
Πιλάφι με γαύρο
Υλικά
Τι χρειάζεστε:
- Για κάθε μια μερίδα θα χρειαστείτε:
- 3 γαύρους καθαρισμένους από τα κόκαλα, ανοιχτούς
- 1 φλιτζάνι ρύζι βρασμένο
- 3 κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- καρότο τριμμένο
- κουταλιές καρύδι τριμμένο
- 1 κουταλιά ψιλοκομμένο άνηθο
- 1/2 φλιτζανάκι ελαιόλαδο
Εκτέλεση
- Σοτάρετε στο λάδι τα φρέσκα κρεμμυδάκια και το καρότο μέχρι να μαραθούν.
- Τα αποσύρετε από τη φωτιά και προσθέτετε το ρύζι.
- Ανακατεύετε καλά και ρίχνετε το καρύδι και τον άνηθο.
- Τοποθετείτε τους γαύρους σε ένα ταψάκι (κατά προτίμηση πήλινο) και στο κέντρο ρίχνετε όλο το μείγμα με το ρύζι.
- Ψήνετε για 10 λεπτά στο φούρνο
- Όταν είναι έτοιμο για σερβίρισμα, αναποδογυρίζετε το ταψάκι μέσα σε ένα πιάτο