ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑ
Κατσίκι ψητό με μέλι
Υλικά
Τι χρειάζεστε:
- 1 κιλό κατσίκι, μπούτι κατά προτίμηση
- Αλάτι, πιπέρι
- ½ κιλό μέλι
Εκτέλεση
- Τρίβουμε καλά το κρέας με το αλατοπίπερο. Ψήνουμε σε φούρνο (στους 120°C βαθμούς), για περίπου 2 ώρες, έως ότου ξεροψηθεί.
- Κόβουμε το κρέας σε μικρά κομμάτια και το σερβίρουμε σε πιατέλα μαζί με ένα μπολ μέλι. Αλείφουμε με μέλι και το τρώμε.
- Εναλλακτικά, μπορείτε να συνοδεύσετε το ψητό κρέας ή το ψητό κοτόπουλο με μια πικάντικη σάλτσα μελιού. Ανακατέψτε 2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα, 2 κουταλιές της σούπας μέλι, 1 κουταλάκι του γλυκού μαγιονέζα, 1 κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού, ½ κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και αφήστε λίγο το μείγμα στο ψυγείο μέχρι να δέσει.
- Το αποτέλεσμα σίγουρα θα σας ενθουσιάσει! Καλή σας όρεξη!