ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑ

Κατσίκι ψητό με μέλι

Image not found
Image not found

Υλικά

Τι χρειάζεστε:

  • 1 κιλό κατσίκι, μπούτι κατά προτίμηση
  • Αλάτι, πιπέρι
  • ½ κιλό μέλι

Εκτέλεση

  1. Τρίβουμε καλά το κρέας με το αλατοπίπερο. Ψήνουμε σε φούρνο (στους 120°C βαθμούς), για περίπου 2 ώρες, έως ότου ξεροψηθεί.
  2. Κόβουμε το κρέας σε μικρά κομμάτια και το σερβίρουμε σε πιατέλα μαζί με ένα μπολ μέλι. Αλείφουμε με μέλι και το τρώμε.
  3. Εναλλακτικά, μπορείτε να συνοδεύσετε το ψητό κρέας ή το ψητό κοτόπουλο με μια πικάντικη σάλτσα μελιού. Ανακατέψτε 2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα, 2 κουταλιές της σούπας μέλι, 1 κουταλάκι του γλυκού μαγιονέζα, 1 κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού, ½ κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και αφήστε λίγο το μείγμα στο ψυγείο μέχρι να δέσει.
  4. Το αποτέλεσμα σίγουρα θα σας ενθουσιάσει! Καλή σας όρεξη!