Αναζήτηση
Χάρτης
Επιλογή χρώματος
Προσβασιμότητα
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΑΘΗΝΑ

Aegean 600

Η αθλητική διοργάνωση Aegean 600 θα πραγματοποιηθεί στην θάλασσα του Αιγαίου πελάγους από την Παρασκευή 7 έως την Σάββατο 15 Ιουλίου, 2023.


Η θάλασσα των μύθων και των θρύλων. Η θάλασσα του Ομήρου, του Σεφέρη και του Ελύτη. Η θάλασσα των ζωγράφων και των φιλοσόφων. Η θάλασσα των ναυτικών. 600 μίλια ιστιοπλοΐας σε αυτή τη θάλασσα.
Ένας θαλάσσιος αγώνας σχεδιασμένος από ναυτικούς για ναυτικούς. Ένας αγώνας όπου ο θεός του ανέμου, ο Αίολος, θα κάνει το δικό του παιχνίδι για να ελέγξει τη ναυτιλία των ναυτικών. Ένας αγώνας όπου τα δελφίνια θα συνοδεύουν τα σκάφη για να τα οδηγήσουν πιο γρήγορα στον τερματισμό. Ένας αγώνας με μαγευτικές ανατολές και ηλιοβασιλέματα. Ένας αγώνας όπου η μυθολογία επιβραβεύει τον αθλητισμό σε μια μοναδική θαλάσσια πίστα. Όλα αυτά και πολλά άλλα είναι το "Aegean 600". Ένας αγώνας χωρίς στάση.

Η Εκκίνηση δίνεται από το ιερό του Ομήρου, μπροστά από τις κολώνες του ναού του Ποσειδώνα, και με τις ευχές του μυθικού θεού της θάλασσας τα καΐκια πλέουν για τη Μήλο, το σπίτι της Αφροδίτης της Μήλου, το βραβείο του Λούβρου του Παρισιού. Περιτριγυρισμένοι από κυκλαδίτικο λευκό, φτάνουν στη γραφική Καλντέρα της Σαντορίνης, όπου το λευκό των σπιτιών δένει με τον ηφαιστειακό βράχο δημιουργώντας μοναδικές αντιθέσεις και εικόνες. Συνεχίζουν προς το νοτιότερο νησί του Αιγαίου, την Κάσο, και αφήνοντας την Κάρπαθο στα αριστερά, τη γενέτειρα της Αθηνάς και την κατοικία του Προμηθέα, φτάνουν στο Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου των Ιπποτών στη Ρόδο. Η πορεία συνεχίζεται προς τη γραφική Κω και την Κάλυμνο, το νησί των σφουγγαράδων, ενώ στο δρόμο συναντούν, εκτός από δελφίνια, πανέμορφα μικρά νησάκια, το καθένα με τη δική του ιστορία.

Ο στόλος πλέει δίπλα στα ολόχρωμα νησιά Φαρμακονήσι και Αγαθονήσι, και συνεχίζει προς το Ικάριο Πέλαγος, μια θάλασσα που προσφέρει έντονο ιστιοπλοϊκό ενθουσιασμό. Οι ναυτικοί συναντούν την Πάτμο, το νησί του Αγίου Ιωάννη και το Σπήλαιο της Αποκάλυψης και κατευθύνονται στην κοσμοπολίτικη Μύκονο και τη Δήλο, τη γενέτειρα του Απόλλωνα. Τα τελευταία νησιά της διαδρομής είναι η Γυάρος και η Κέα. Σιγά - σιγά τέλος οι διαγωνιζόμενοι αντικρίζουν τον Ναό του Ποσειδώνα που θα σηματοδοτήσει το τέλος της ιστιοπλοϊκής περιπέτειας και του αγώνα.

Σημείο εκκίνησης το Σούνιο.
Διαδρομή: Μήλος Σαντορίνη, Κάσσος, Κάρπαθος, Ρόδος, Κως, Κάλυμνος, Πάτμος, Μύκονος.

Παρασκευή 7 Ιουλίου, 2023
19:00 Συνάντηση Πλοηγών & Ενημέρωση ΜΜΕ
20:30 Τελετή καλωσορίσματος
21:30 Δείπνο υποδοχής

Σάββατο 8 Ιουλίου 2023
11:00 Προθέρμανση ιστιοδρομίας
18:00 - 20:30 Επίσκεψη στο Ναό του Ποσειδώνα

Κυριακή 9 Ιουλίου 2023
14:00 Εκκίνηση AEGEAN 600 στο Σούνιο

Σάββατο 15 Ιουλίου 2023
14:00 Λήξη χρονικού ορίου αγώνα
21:00 Τελετή απονομής βραβείων στο Τεχνολογικό και Πολιτιστικό Πάρκο Λαυρίου

Φόρμα συμμετοχής εδώ.

Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (Ε.Ο.Τ.)

Σχετικά Events

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ