Αναζήτηση
Χάρτης
Επιλογή χρώματος
Προσβασιμότητα
ΜΟΥΣΙΚΗ
ΠΕΙΡΑΙΩΣ 260 - ΠΛΑΤΕΙΑ / ΑΘΗΝΑ

Τζαζ στην Πλατεία

H Πειραιώς 260 - Πλατεία, φιλοξενεί το μίνι φεστιβάλ "Jazz at the Platea" από την Τετάρτη 7 Ιουνίου έως την Πέμπτη 20 Ιουλίου 2023, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου.

Η Πλατεία, ο υπαίθριος χώρος ανάμεσα στους Χώρους Α – Β – Ε – Η της Πειραιώς 260, θα ζωντανέψει και φέτος από το πολύ πετυχημένο μίνι φεστιβάλ "Τζαζ στην Πλατεία" που εγκαινιάστηκε πέρυσι συνοδεύοντας τις φεστιβαλικές βραδιές.Τέσσερα ξεχωριστά τζαζ σχήματα, υπό την καλλιτεχνική επιμέλεια του διακεκριμένου σαξοφωνίστα Δημήτρη Τσάκα, στήνουν μετά το τέλος των παραστάσεων, μια γιορτή τζαζ με ελεύθερη είσοδο για όλες και όλους, σ’ ένα πρόγραμμα που θα εκτείνεται σ’ όλη τη διάρκεια του προγράμματος της Πειραιώς 260, από τον Ιούνιο έως τις 20 Ιουλίου.

Συμμετέχουν τα σχήματα:

7 - 9 Ioυνίου | Adedeji Adetayo Sextet: Ο Νιγηριανός Adedeji Adetayo, τραγουδιστής, κιθαρίστας και συνθέτης, φέρνει στην Πλατεία της Πειραιώς 260 τη ζωντάνια της αφρικανικής μουσικής. Τρεις βραδιές με afrobeat, afro jazz και afro soul & funk, μουσική από τα προσωπικά του άλμπουμ και special guests.

3 - 5 Ιουλίου | Spyros Panagiotopoulos Quintet (BFAM): Μετά την κυκλοφορία του άλμπουμ του γκρουπ με τίτλο Happy Hour, ο ντράμερ Σπύρος Παναγιωτόπουλος με το κουιντέτο του θα μας παρουσιάσουν συνθέσεις των μελών του γκρουπ που κινούνται στον χώρο της τζαζ.

9 - 11 Ιουλίου | Terry Vakirtzoglou Quartet: Η τραγουδίστρια Τέρη Βακιρτζόγλου παρουσιάζει το καινούριο της project στο πλαίσιο του "Τζαζ στην Πλατεία". Πρόκειται για μια ομάδα εξαιρετικών μουσικών, ο καθένας με τη δική του πορεία στην ελληνική τζαζ σκηνή, που συναντιούνται για πρώτη φορά όλοι μαζί. Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει παλιές και καινούριες συνθέσεις της Τέρης από τον πρώτο της δίσκο Qualia αλλά και από τον δεύτερο που θα κυκλοφορήσει σύντομα με τίτλο Permathea, καθώς και ενορχηστρώσεις από αγαπημένα τζαζ τραγούδια.

17 - 19 Ιουλίου | Apostolos Leventopoulos Trio feat. Vasilis Xenopoulos: Οι συνθέσεις του Απόστολου Λεβεντόπουλου συνδυάζουν την παραδοσιακή τζαζ γλώσσα με πιο μοντέρνες συνθετικές και αυτοσχεδιαστικές προσεγγίσεις, και τον λυρισμό της κιθάρας με τον εκρηκτικό ήχο του organ trio.

20 Ιουλίου | Συναυλία – πάρτι | Crazy People Music: Μουσικοί όπως ο Αντώνης Ανδρέου, ο Αλέξανδρος Δράκος Κτιστάκης, ο Δημήτρης Τσάκας, ο Adedeji Adetayo, ο Κώστας Χριστοδούλου, ο Δημήτρης Σεβδαλής και ο Γιώργος Γεωργιάδης συναντιούνται για μια μοναδική συναυλία-πάρτι για την ολοκλήρωση του προγράμματος της Πειραιώς 260.

Σχετικά Events

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ