Αναζήτηση
Χάρτης
Επιλογή χρώματος
Προσβασιμότητα
ΜΟΥΣΙΚΗ
ΩΔΕΙΟ ΗΡΩΔΟΥ ΑΤΤΙΚΟΥ / ΑΘΗΝΑ

Herbie Hancock

Το Ωδείο Ηρώδου Αττικού φιλοξενεί την Τρίτη 11 Ιουλίου, 2023, τον Herbie Hancock, στο πλαίσιο του φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου. 


Μια από τις κορυφαίες μορφές της σύγχρονης μουσικής, ο εμβληματικός τζαζ πιανίστας Χέρμπι Χάνκοκ που έχει τιμηθεί με αμέτρητα βραβεία, μεταξύ των οποίων 14 Γκράμι και ένα Όσκαρ, σε μια εντυπωσιακή καριέρα που απλώνεται σε πέντε δεκαετίες, έρχεται στην Αθήνα.
Γεννημένος στο Σικάγο το 1940, ο Χάνκοκ υπήρξε παιδί-θαύμα, δίνοντας κοντσέρτο πιάνου με τη Συμφωνική Ορχήστρα του Σικάγου σε ηλικία μόλις 11 ετών. Η πρώτη του εμφάνιση στην τζαζ σκηνή υπήρξε η συνεργασία του με τον Donald Byrd το 1960, ενώ δύο χρόνια αργότερα υπέγραψε στην περίφημη δισκογραφική εταιρεία Blue Note. Το 1963 ξεκίνησε την πενταετή συνεργασία του με τον Miles Davis, με τον οποίο ηχογράφησαν πολλά κλασικά άλμπουμ, και το 1966 συνέθεσε τη μουσική για την ταινία του Αντονιόνι Blow Up, η επιτυχία της οποίας του άνοιξε τον δρόμο για μια σημαντική καριέρα στον κινηματογράφο.Τη δεκαετία του 1970 έφτασε στο απόγειο της δόξας του με το συγκρότημά του Head Hunters, ενώ συνεργάστηκε με ονόματα όπως ο Chick Corea και ο Oscar Peterson. Είναι πρεσβευτής της UNESCO και έχει τιμηθεί για το κοινωνικό του έργο.

Σχετικά Events

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ