Αναζήτηση
Χάρτης
Επιλογή χρώματος
Προσβασιμότητα
ΜΟΥΣΙΚΗ
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ / ΗΡΑΚΛΕΙΟ

Carmina Burana

Το Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου παρουσιάζει την καντάτα «Carmina Burana» του Καρλ Ορφ, το Σάββατο 10 και την Κυριακή 11 Ιουνίου 2023.

Ένα από τα πιο δημοφιλή έργα του σύγχρονου ρεπερτορίου του 20ού αιώνα, η Καντάτα Carmina Burana του Γερμανού συνθέτη και μουσικοπαιδαγωγού Καρλ Ορφ, θα παρουσιαστεί σε δύο συναυλίες στη σκηνή του Πολιτιστικού Συνεδριακού Κέντρου Ηρακλείου, με τη σύμπραξη της Φιλαρμόνια Ορχήστρας Αθηνών, σε μουσική διεύθυνση του αρχιμουσικού Μύρωνα Μιχαηλίδη, και χορωδιακών συνόλων του Ηρακλείου. Πρόκειται για τη μελοποίηση μεσαιωνικών ποιημάτων στα μεσαιωνικά γερμανικά και τα λατινικά.

Παρόλο που το έργο αρχικά συνδέθηκε με τον ναζισμό, καθώς γράφτηκε το 1937 και η ηγεσία του ναζιστικού κόμματος της Γερμανίας καπηλεύτηκε την επιτυχία του, η Καντάτα σταδιακά έγινε τμήμα του διεθνούς κλασικού ρεπερτορίου. Τα πολυπληθή κρουστά όργανα, οι απλές μελωδίες, το στοιχείο της επανάληψης και η απλοϊκή αρμονική γλώσσα επηρεασμένη από τη μουσική της Αναγέννησης καθιστούν το έργο δημοφιλές μέχρι και σήμερα.

Σχετικά Events

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ