Αναζήτηση
Χάρτης
Επιλογή χρώματος
Προσβασιμότητα
ΜΟΥΣΙΚΗ
ΩΔΕΙΟ ΗΡΩΔΟΥ ΑΤΤΙΚΟΥ / ΑΘΗΝΑ

Anne-Sophie Mutter - Mutter’s Virtuosi

Το Ωδείο Ηρώδου Αττικού υποδέχεται τη βιολονίστρια-θρύλο Άνε-Ζοφί Μούτερ την Δευτέρα 12 Ιουνίου, 2023, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου.Στην πολυετή καριέρα της, η Γερμανίδα δεξιοτέχνις του βιολιού, που άρχισε τη σταδιοδρομία της με την υποστήριξη του Χέρμπερτ φον Κάραγιαν, έχει παίξει σε όλες τις μεγάλες αίθουσες ανά τον κόσμο και έχει αφήσει το στίγμα της στην κλασική μουσική. Για τις ηχογραφήσεις της έχει τιμηθεί με πολυάριθμα διεθνή βραβεία, μεταξύ των οποίων και με τέσσερα Γκράμι.
Η σπουδαία βιολονίστρια πλαισιώνεται από ένα σύνολο εγχόρδων που απαρτίζεται από υποτρόφους του Ιδρύματος Anne-Sophie Mutter καθώς και άλλους επίλεκτους νέους μουσικούς. Υπό την καλλιτεχνική καθοδήγηση της Μούτερ, οι Mutter’s Virtuosi ("Βιρτουόζοι της Μούτερ") συνοδεύουν τακτικά τη μέντορά τους από το 2011 σε συναυλίες σε όλο τον κόσμο.

Στη συναυλία του Ηρωδείου, η κορυφαία ερμηνεύτρια θα παίξει σόλο σε τρία κοντσέρτα και στο αφιερωμένο στην ίδια Νονέτο (έργο μουσικής δωματίου για εννέα όργανα) του Αντρέ Πρεβέν, που θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Τη συναυλία θα διευθύνει η ίδια η Μούτερ.Βιολί & Καλλιτεχνική διεύθυνση: Anne-Sophie Mutter.

Πρόγραμμα:
  • Antonio Vivaldi (1678 - 1741) - Kοντσέρτο σε φα μείζονα για τρία βιολιά, ορχήστρα εγχόρδων και κοντίνουο, RV 551
  • Johann Sebastian Bach (1685–1750) - Κοντσέρτο για βιολί αρ. 1 σε λα ελάσσονα, BWV 1041
  • André Previn (1929–2019) - Νονέτο ελληνική πρεμιέρα
  • J.S. Bach - Βραδεμβούργιο κοντσέρτο αρ. 3 σε σολ μείζονα, BWV 1048
  • Joseph Bologne, Chevalier de Saint-Georges (1745-1799) - Κοντσέρτο για βιολί σε λα μείζονα, έργο 5 αρ.

Σχετικά Events

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ