ΦΕΣΤΙΒΑΛ
ΛΕΣΒΟΣ

Lesvos Food Fest 2021

Το Lesvos Food Fest ήρθε να συμπληρώσει με τα αρώματα και τις γεύσεις του, τις υπόλοιπες αθλητικές, πολιτιστικές και εναλλακτικές εκδηλώσεις που διοργανώνει ο Φορέας Τουρισμού Μολύβου, στο πλαίσιο δράσεων του δικτύου LESVOS THE OTHER AEGEAN®.

To φεστιβάλ μέσα από δυναμικές δράσεις του στοχεύει στην προβολή των τοπικών προϊόντων και των παραγωγών τους, την ανάδειξη της γαστρονομικής παράδοσης και την αναζήτησή της μέσα από νέες γαστρονομικές τάσεις, τη δημιουργία γαστριμαργικών εμπειριών για τον επισκέπτη, την δικτύωση των επαγγελματιών εστίασης και των τοπικών παραγωγών αλλά και την εκπαίδευση και επιμόρφωση από επιστήμονες και ειδικούς, σε θέματα γαστρονομικού ενδιαφέροντος.

Εμπνευστής του φεστιβάλ είναι το Σωματείο Εστιατόρων και Συναφών Επαγγελματιών Μολύβου που στοχεύει μέσα από τις εκδηλώσεις του, να αναδείξει και να διαδώσει την Λεσβιακή γαστρονομική παράδοση.

Τα πιο χαρακτηριστικά σύμβολα της γαστρονομίας του νησιού απεικονίζονται στο λογότυπο του φεστιβάλ (σαρδέλα, γλυκάνισος, ελιά) και συνθέτουν ένα σύγχρονο μοτίβο, που εκφράζει την γιορτινή μας διάθεση καθώς μαζευόμαστε γύρω από το τραπέζι.

Το Lesvos Food Fest αναδεικνύει τη γη, το τοπίο, τους ανθρώπους, την ατμόσφαιρα που συνθέτουν την ταυτότητα της Λεσβιακής γαστρονομίας και μας ταξιδεύει στη Λέσβο… στο Αιγαίο.

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε τον επίσημο ιστότοπο του Lesvos Food Fest.

Σχετικά Events

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ