Αναζήτηση
Χάρτης
Επιλογή χρώματος
Προσβασιμότητα
ΦΕΣΤΙΒΑΛ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

EuroPride 2024 Θεσσαλονίκη

Η Θεσσαλονίκη θα φιλοξενήσει το EuroPride 2024, το κορυφαίο αυτό event της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας, από τις 21 έως τις 29 Ιουνίου 2024.


© ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΛΕΞΑΚΗΣ


Επιμονή – Πρόοδος – Ευημερία
Αυτό είναι το σύνθημα του EuroPride 2024 στη Θεσσαλονίκη. Αντανακλά 3 σημαντικά στοιχεία, 3 πυλώνες πάνω στους οποίους χτίζεται το κίνημά μας.

Στη Θεσσαλονίκη θα πραγματοποιούνται εκδηλώσεις καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας σε χώρους όπως η προβλήτα Α΄ του λιμανιού της πόλης και η Διεθνής Έκθεση, με τις εορταστικές εκδηλώσεις να κορυφώνονται την τελευταία ημέρα, 29 Ιουνίου, με τη μεγάλη παρέλαση του EuroPride. Η παρέλαση θα λάβει χώρα στο ιστορικό κέντρο της πόλης και θα περάσει από το φωταγωγημένο στα χρώματα του ουράνιου τόξου Λευκό Πύργο, δείχνοντας ότι η πόλη συμμετέχει στη μεγάλη αυτή γιορτή.

Δείτε το πρόγραμμα εδώ.

Σε μια πόλη που προσελκύει όλο και περισσότερους επισκέπτες κάθε χρόνο, με απίθανο καιρό, έντονη γαστρονομική κουλτούρα, ζωντανή νυχτερινή ζωή και μακροχρόνια δημόσια παρουσία της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας, η πόλη έχει να προσφέρει πολλά στους συμμετέχοντες και τις συμμετέχουσες του EuroPride. Από το 2012, η Θεσσαλονίκη φιλοξενεί το δικό της ετήσιο φεστιβάλ υπερηφάνειας, με ολοένα αυξανόμενη συμμετοχή, που έχει φτάσει μέχρι και τις 18.000.

Φιλοξενώντας το EuroPride στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, φιλοδοξούμε να καταπολεμήσουμε τις διακρίσεις κατά των ΛΟΑΤΚΙ ατόμων, να τονώσουμε την αυτοπεποίθηση και την ελπίδα για την κοινότητα στα Βαλκάνια και ευρύτερα και να συμβάλουμε στο να γίνει ολόκληρη η Ευρώπη μια ασφαλής και συμπεριληπτική ζώνη για όλα τα φύλα, τις σεξουαλικότητες, τις εκφράσεις και γενικά κάθε διαφορετικότητα.

Υπό την αιγίδα, και με την οικονομική υποστήριξη του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού.

Σχετικά Events

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ