Αναζήτηση
Χάρτης
Επιλογή χρώματος
Προσβασιμότητα
ΕΚΘΕΣΕΙΣ
ΙΔΡΥΜΑ Β. ΚΑΙ Μ. ΘΕΟΧΑΡΑΚΗ / ΑΘΗΝΑ

Γιάννης Γαΐτης. Η ουσία του απρόσωπου

Το Ίδρυμα Β. & Μ. Θεοχαράκη  παρουσιάζει την αναδρομική έκθεση "Γιάννης Γαΐτης. Η ουσία του απρόσωπου" από τις 8 Φεβρουαρίου έως τις 31 Οκτωβρίου 2023.


Το Ίδρυμα Β. & Μ. Θεοχαράκη διοργανώνει, με την ευκαιρία των 100 χρόνων από τη γέννηση του κορυφαίου δημιουργού, αναδρομική παρουσίαση της δουλειάς του, με αντιπροσωπευτικά έργα της εξελικτικής του πορείας, με τη συνδρομή της κόρης του, Λορέττας Γαΐτη και τον δανεισμό πολύτιμων έργων του από Πινακοθήκες, Ιδρύματα και από πολλές Ιδιωτικές Συλλογές.

Όπως χαρακτηριστικά έχει τονίσει ο Γιάννης Γαΐτης: "έχω ζωγραφίσει περίπου τεσσερισήμισι χιλιάδες έργα εκ των οποίων τα, δεν θυμάμαι ακριβώς, τα πούλησα. Έτσι μπόρεσα να ζήσω και να κάνω και άλλα. Το πρόβλημα με τη ζωγραφική είναι ότι η ζωγραφική συνεχίζεται…[…]. Έχω περάσει από πολλά στάδια στη ζωγραφική […]. Σήμερα κάνω το ανθρωπάκι, δεν έχω τη δύναμη να το αλλάξω, γιατί το ανθρωπάκι με αντιπροσωπεύει απόλυτα […]. Τώρα αν τα έργα μου αρέσουν ή δεν αρέσουν είναι άλλη παράγραφος γιατί αυτό συμβαίνει κάθε φορά που κάνω μια καινούργια δουλειά, να μην αρέσει η τελευταία. Γιατί ο κόσμος δεν θέλει να βλέπει τον εαυτό του ανθρωπάκι. Προτιμάει δηλαδή ένα βότσαλο, ένα λουλούδι ή κάτι άλλο, αλλά ποτέ ανθρωπάκι! Γιατί σου λέει εγώ δεν είμαι αυτός. Και όμως είναι! […]".

Σχετικά Events

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ