Αναζήτηση
Χάρτης
Επιλογή χρώματος
Προσβασιμότητα
ΕΚΘΕΣΕΙΣ
ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΡΓΥΡΟΤΕΧΝΙΑΣ / ΙΩΑΝΝΙΝΑ

The Truth is in the Soil

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) οργανώνει, σε συνεργασία με το 15ο Photometria International Photography Festival, την έκθεση φωτογραφίας “The Truth is in the Soil” της Ιωάννας Σακελλαράκη, στο Μουσείο Αργυροτεχνίας έως 11 Δεκεμβρίου 2023.


Η έκθεση τονίζει τις παραστατικές και φανταστικές πτυχές του μοιρολογιού ως επάγγελμα. Η φωτογράφος έπειτα από τη διαμονή της στις παραδοσιακές κοινότητες των γυναικών-μοιρολογιστρών της Μάνης και εμπνεόμενη από τους αρχαίους ελληνικούς θρήνους αναζητά ίχνη πένθους και θλίψης.

Όπως σημειώνει η φωτογράφος, η οποία έχει διακριθεί, μεταξύ άλλων, στα Sony World Photography Awards 2020: «Μετά τον θάνατο του πατέρα μου, πριν από έξι χρόνια, ο οποίος ξύπνησε μνήμες για τον τρόπο που αντιμετωπίζεται ο θάνατος στην Ελλάδα, επέστρεψα στην πατρίδα μου και ξεκίνησα τη διερεύνηση παραδοσιακών ταφικών τελετουργιών. {…} Προσθέτοντας συνειδητά μια νέα οπτική παρέμβαση σε αυτό που έχει τεκμηριωθεί ως πραγματικό, οι εικόνες μου λειτουργούν ως οχήματα πένθους για τα χαμένα ιδεώδη της ζωτικότητας, της ευημερίας και του ανήκειν προσπαθώντας να προβάλουν κάτι περισσότερο από τα θέματά τους, δημιουργώντας έναν χώρο ανάδειξης και υπεροχής του θανάτου».

Σχετικά Events

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ