Αναζήτηση
Χάρτης
Επιλογή χρώματος
Προσβασιμότητα
ΕΚΘΕΣΕΙΣ
ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΡΓΥΡΟΤΕΧΝΙΑΣ / ΙΩΑΝΝΙΝΑ

Το σβηστό Μανουάλι-Εικόνες για έναν Κόσμο που περιμένει

Το μουσείο Αργυροτεχνίας (Ιτς Καλέ) φιλοξενεί την έκθεση «Το σβηστό Μανουάλι-Εικόνες για έναν Κόσμο που περιμένει" της Ηρώς Νικοπούλου από τις 10 Μαρτίου έως τις 11 Σεπτεμβρίου, 2023. 


Την έκθεση παρουσιάζει, με αφορμή την επέτειο της 25ης Μαρτίου, το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ).
Η εικαστικός οργανώνει το έργο της σε τρεις ενότητες γεμάτες συμβολισμούς και, μέσα από συγκρίσεις και αντιπαραθέσεις, αναστοχάζεται τα 200 χρόνια της ιστορίας του νέου Ελληνικού κράτους.
Στην πρώτη ενότητα, το σιδερένιο γλυπτό μανουάλι με τα σβησμένα κεριά και το ξύλινο "Τέμπλο", εν είδει μεγεθυμένου λειτουργικού εκκλησιαστικού τριπτύχου με ιστορικά πρόσωπα, τα αντίστοιχα ιστορικά γεγονότα και τα σχετικά με αυτά σύμβολα, επιχειρούν να καταγράψουν τις αλλαγές που έχουν γίνει στον ελλαδικό χώρο τα τελευταία διακόσια χρόνια, σε εθνικό αλλά και παγκόσμιο επίπεδο.
Στη δεύτερη ενότητα, με τίτλο "Postmodern Hellas 2021", παρουσιάζονται τρεις παραλλαγμένες ψηφιακές συνθέσεις σε καμβά, με κεντρικό θέμα ένα ιστορικά φορτισμένο τοπόσημο της Αθήνας, το κτήριο της Παλαιάς Βουλής.
Στην τρίτη ενότητα, δώδεκα πίνακες ψηφιακών συνθετικών πορτρέτων σε καμβά βασισμένων σε εικαστικά έργα δημιουργών της εποχής, πλαισιωμένων κάθε φορά από ένα οδηγητικό έργο της Ηρώς Νικοπούλου, συγκροτούν ψηφιακά παλίμψηστα τα οποία "βιογραφούν" αντίστοιχο αριθμό σημαντικών προσώπων της Επανάστασης.

Σχετικά Events

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ