Αναζήτηση
Χάρτης
Επιλογή χρώματος
Προσβασιμότητα
ΕΚΘΕΣΕΙΣ
ΙΩΑΝΝΙΝΑ

Plásmata ΙΙ: Ιωάννινα

Τα “Plásmata ΙΙ” της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση είναι μια έκθεση ψηφιακής τέχνης για τους κόσμους που φτιάχνουμε και πού -τελικά- ανήκουμε. Μετά την Αθήνα και το Πεδίον του Άρεως, όπου τα “Plásmata” καθήλωσαν το αθηναϊκό κοινό με περισσότερους από 400.000 επισκέπτες, φέτος, ταξιδεύουν στην ιστορική πόλη των Ιωαννίνων.

Από τις 16 Ιουνίου έως τις 9 Ιουλίου 2023, είμαστε προσκεκλημένοι σε μια μεγάλη έκθεση ψηφιακών έργων από Έλληνες και ξένους καλλιτέχνες στην παραλίμνια διαδρομή της πόλης, με συναυλίες και DJ sets, εργαστήρια, συζητήσεις, εκπαιδευτικά προγράμματα, περιηγήσεις αλλά και το Movement Radio, τον 24ωρο διαδικτυακό ραδιοφωνικό σταθμό της Στέγης, που θα εκπέμπει δυνατά.

Ταξιδέψτε στα Γιάννενα και συναντήστε στη βόλτα σας 19 έργα που μιλούν για την ψηφιακότητα και την παράδοση, την τεχνητή νοημοσύνη και τη μεταμόρφωση της πραγματικότητας που ζούμε, τη μυθολογία και την οικολογία. Δημιουργίες καλλιτεχνών, designers και οραματιστών που συνομιλούν με το παρελθόν κοιτάζοντας το μέλλον, σε μια ιστορική πόλη.

Με τα “Plásmata ΙΙ” θέλουμε να μιλήσουμε για το ψηφιακό, όχι σε απαστράπτουσες LED οθόνες και κυκλώματα υπολογιστών, αλλά ως κάτι οργανικό, που φυτρώνει μέσα στη λίμνη, που μοιάζει με τη βροχή που δεν σταματάει ποτέ, που ενυπάρχει στους ήχους των πουλιών και στα πλατάνια της παραλίμνιας διαδρομής. Και για αυτό είμαστε εδώ με τα “Plásmata II”.

Η έκθεση είναι μια παραγωγή της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση και τελεί υπό την αιγίδα της περιφέρειας Ηπείρου και του Δήμου Ιωαννιτών, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων

Σχετικά Events

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ