ΕΚΘΕΣΕΙΣ
ΚΥΘΝΟΣ

Marabou Project

“Marabou, η διαφύλαξη της κουλτούρας των νησιών του Αιγαίου μέσα από τον φακό μας”
Το Marabou project μας παρουσιάζει μέσα από φωτογραφικό υλικό ένα ταξίδι που αποκαλύπτει τις ανείπωτες ιστορίες των ανθρώπων στα νησιά του Αιγαίου, έχοντας στόχο την διαφύλαξη των τοπικών εθίμων, των επαγγελμάτων και των παραδόσεων που στους καιρούς μας τείνουν να χαθούν. Μία οπτική αφήγηση που δημιουργείται από εικόνες, λέξεις, μουσική, ταινίες και εκδηλώσεις. Η έκθεση ξεκινάει το Σάββατο 19 Ιουνίου και θα διαρκέσει έως τις 18 Σεπτεμβρίου 2021 στην όμορφη Κύθνο στην πίσω αυλή της Μαργιόρας και θα μπορείτε να την επισκεφτείτε τις ώρες λειτουργίας του εστιατορίου.

Μέσα από την ιστοριογραφία εμβληματικών μορφών και ταυτόχρονα γνωρίζοντας και τιμώντας νησιώτικες κοινότητες και μοναδικά πολιτιστικά στοιχεία, το Marabou project δημιουργεί ένα ισχυρό αλλά και μοναδικό κοινωνικό αντίκτυπο και έχει ως στόχο να δημιουργήσει ένα φωτογραφικό λεύκωμα, μια σειρά ντοκιμαντέρ αλλα και να τεκμηριώσει την ζωή στα 78 κατοικημένα νησιά του Αιγαίου μέσα από τις φωτογραφίες και τα βίντεο των Κωνσταντίνο και Πέτρο Σοφικίτη.

Το εικονογραφημένο λεύκωμα, οι εκθέσεις αλλά και τα ντοκιμαντέρ που θα προκύψουν μέσα από το πολυδιάστατο ταξίδι στις Κυκλάδες, το Βορειοανατολικό Αιγαίο, τις Σποράδες και τα Δωδεκάνησα, έχουν σκοπό να λειτουργήσουν ως φορείς μιας λαογραφικής ταυτότητας αλλά και να διαφυλάξουν κομμάτια της ζωής των κατοίκων και του ξεχωριστού χαρακτήρα του κάθε νησιού.

Το ταξίδι του Marabou έλυσε τους κάβους του το 2019 και έχει σκοπό να επιστρέψει στο λιμάνι του το 2022. Έχει τεθεί υπό την αιγίδα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού.

Σχετικά Events

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ