Αναζήτηση
Χάρτης
Επιλογή χρώματος
Προσβασιμότητα
ΕΚΘΕΣΕΙΣ
ΕΘΝΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΤΕΧΝΗΣ (ΕΜΣΤ) / ΑΘΗΝΑ

Tα πάντα, παντού, διαρκώς

Στο Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης (Αίθουσα Περιοδικών Εκθέσεων-Ισόγειο) παρουσιάζεται η ατομική έκθεση της Hannah Toticki με τίτλο "Τα πάντα, παντού, διαρκώς" από τις 28 Ιανουαρίου έως 28 Μαΐου.

© Hannah Toticki Καμπαρέ καριέρας, 2017 (λεπτομέρεια) Ευγενική παραχώρηση του καλλιτέχνη


Πρόκειται για την πρώτη παρουσίαση του έργου της καταξιωμένης Δανής καλλιτέχνιδας στην Ελλάδα και την πρώτη εκτεταμένη μουσειακή της έκθεση στην Ευρώπη. Η Toticki έχει αναπτύξει μια προσωπική εικαστική γλώσσα η οποία εμπνέεται από τη μόδα, το design, το θέατρο και την ποπ κουλτούρα. Τα γλυπτά και οι εγκαταστάσεις της συχνά σχετίζονται άμεσα με το ανθρώπινο σώμα και μοιάζουν σε πρώτο επίπεδο με έπιπλα, αξεσουάρ ή ρούχα. Η έκθεση εξετάζει τη συναισθηματική αρχιτεκτονική που δημιουργούν τα εργασιακά περιβάλλοντα στις δυτικές κοινωνίες, τον ρόλο της κοινωνικής αναπαραγωγής στις σύγχρονες κουλτούρες της εργασίας, τις επιπτώσεις της εξουθένωσης στην καθημερινότητά μας, την εξάρτηση από την εργασία και την εργασιακή ζωή ως μορφές μιας ενδεχόμενης κοσμικής θρησκείας, και τον προβληματικό ρόλο της αϋπνίας σε μια κοινωνία που παλεύει για παραγωγικότητα, επιτάχυνση και ανάπτυξη.

Η έκθεση χωρίζεται σε κεφάλαια που αντιστοιχούν σε διάφορες πτυχές της πρακτικής της Toticki και συνοδεύεται από κατάλογο.
Συμμετέχει επίσης στην έκθεση "Modern Love. Η αγάπη στα χρόνια της ψυχρής οικειότητας", με μια σειρά έργων που πραγματεύονται τη σχέση τεχνολογίας και διαπροσωπικών επαφών.

Επιμέλεια: Ιόλη Τζανετάκη

Σχετικά Events

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ